Linux'u en son milattan önce mi kullandın?

Güncel olarak terminal olmadan Linux'u kullanılabilir hale getiremiyorsun hala. Şimdiye kadar 10 küsur dağıtım kullanmışım etrafımda hala kullananlar var akıl alacak halde miyim sence?

Ayrıca daha yeni Sol kullanıcı adı şifremi öğrenmek için Mint kullandım 1 ay olmadı 🤣

Güncel olarak terminal olmadan Linux'u kullanılabilir hale getiremiyorsun hala. Şimdiye kadar 10 küsur dağıtım kullanmışım etrafımda hala kullananlar var akıl alacak halde miyim sence?

Ayrıca daha yeni Sol kullanıcı adı şifremi öğrenmek için Mint kullandım 1 ay olmadı 🤣
Pixel telefonlarda linux terminali yüklü geliyor artık. Tek dokunuşla debian kurup dilediğin DE'ı yükleyebiliyorsun. Donanım hızlandırma desteği de var. Harici ekrana bağlayıp tam anlamıyla linux deneyimi elde etmek mümkün. Dual boot değil ama yine de çift işletim sistemi deneyimi sunuyor.

Screenshot_20260124-121353.webp

Linux'u en son milattan önce mi kullandın?
Yeni Fedora kurulumu yaptım. Kurulum Windows'tan daha kolay ve pürüzsüz sürdü. Bazen terminal kullanmak, programın sitesine girip dosya indirip çalıştırmaktan çok daha kolay geliyor. Tek komutla program kullanıma hazır hale geliyor.

Pixel telefonlarda linux terminali yüklü geliyor artık. Tek dokunuşla debian kurup dilediğin DE'ı yükleyebiliyorsun. Donanım hızlandırma desteği de var. Harici ekrana bağlayıp tam anlamıyla linux deneyimi elde etmek mümkün. Dual boot değil ama yine de çift işletim sistemi deneyimi sunuyor.
Bu özelliği daha deneyemedim cihazıma daha güncel ROM gelirse ve destekliyor ise denemeyi düşünüyorum.

Yeni Fedora kurulumu yaptım. Kurulum Windows'tan daha kolay ve pürüzsüz sürdü. Bazen terminal kullanmak, programın sitesine girip dosya indirip çalıştırmaktan çok daha kolay geliyor. Tek komutla program kullanıma hazır
Terminal, grafiksel kullanıcı arayüzünden daha hızlı bence de ama yine de terminal olmadan da kullanmak mümkün. Ben de zaten aktif olarak böyle kullanıyorum.

Gene unuttum Redmi Note 10S'de AVF desteklenmiyordu.

Son düzenleme: