Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fordark

Yetkin
Bir adet not defterine bakıyorum ve kapatıyorum. Zaman geçiyor aradan ve tekrar bir not defteri açıyorum ve iki tane açılmış oluyor. Yani her açışımda öncekini hatırlıyor. Bu durum Windows 10'da yoktu. Ben sadece 1 tanesi açılsın istiyorum ve açtığım önceki not defterlerini hatırlasın istemiyorum.

12.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşinizin bittiği zaman Notepad sekmesini kapatın veya ayarlardan ikinci görseldeki ayarı seçin. Şahsen üşenmeyip sekmeleri kapatmanızı öneririm.

2025-07-21_14-39.webp

2025-07-21_14-38.webp
Ayarlarına gir, orada "dosyaları aynı pencerede sekmeler olarak aç" benzeri bir ayar varsa kapat. Ya da "not defteri başlatıldığında yeni oturum başlat ve kaydedilmiş değişiklikleri at" seçili olacak.

İşinizin bittiği zaman Notepad sekmesini kapatın veya ayarlardan ikinci görseldeki ayarı seçin. Şahsen üşenmeyip sekmeleri kapatmanızı öneririm.

2025-07-21_14-39.webp

2025-07-21_14-38.webp

Çözüm
Ayarlarına gir, orada "dosyaları aynı pencerede sekmeler olarak aç" benzeri bir ayar varsa kapat. Ya da "not defteri başlatıldığında yeni oturum başlat ve kaydedilmiş değişiklikleri at" seçili olacak.

Eki Görüntüle 165385

Eki Görüntüle 165384

Oh valla rahatladım dünya var mış. Özlemişim eskisi gibi tek not defteri görmeyi. Çok teşekkürler.