RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Hayatımızın bir parçası not defteri, kendini geliştirmeye, güncelleme almaya devam ediyor.

Aldığı güncellemeyle Windows Notepad ile artık, yazı tipi ve font gibi kişiselleştirmelerin yanı sıra Apple Notlar, Apple Pages ve Microsoft Word'de yapılabilen paragraf stili değiştirme, madde işareti ekleme, kalın ve eğik yazma, köprü ile bağlantı ekleme gibi özellikler geldi. Bence çok iyi bir gelişme. Apple Notlar gibi bir tasarımsal işlevselliğe de kavuşursa harika olur. OneNote yerine kullanılabilecek müthiş işlevsel bir uygulamaya dönüşür.

Siz ne düşünüyorsunuz?

1752054766104.webp

Bunu Recep Baltaş, X hesabında paylaşmıştı. Ben de bunun Markdown olduğunu iddia ettim ve dosya uzantısının muhtemelen MD olduğunu tahmin ettim. (X hesabımı sildim.) Tahminimin tuttuğunu da gösterdi. :)

Aslında yapılan geliştirme, not defterine "Markdown" dediğimiz bir biçimlendirme dilinin eklenmesi. Zaten Github gibi platformlarda kullanılan bu dosya uzantısına önem verilmesi açıkça benim çok hoşuma gitti. Bu uzantıya alıştıktan sonra TXT, DOC, DOCX gibi uzantılar yerine çok sık bunu kullanmaya başladım.

Markdown bize bu güzel özellikleri sunarken ayrıca bize bir uyumluluk avantajı daha sağlıyor. Mesela Markdown desteklemeyen bir metin editörü ile dosyayı açtığınız zaman okunabilir kalacaktır. :)

1752055942508.webp

Bu özellik aylar önce geldi. Fazlasıyla işe yarar bir özellik. 24H2 ile varsayılan olarak gelseydi daha iyi olabilirdi aslında.
Release sürümlerine gelmedi diye biliyorum.

Merhaba,

Hayatımızın bir parçası not defteri, kendini geliştirmeye, güncelleme almaya devam ediyor.

Aldığı güncellemeyle Windows Notepad ile artık, yazı tipi ve font gibi kişiselleştirmelerin yanı sıra Apple Notlar, Apple Pages ve Microsoft Word'de yapılabilen paragraf stili değiştirme, madde işareti ekleme, kalın ve eğik yazma, köprü ile bağlantı ekleme gibi özellikler geldi. Bence çok iyi bir gelişme. Apple Notlar gibi bir tasarımsal işlevselliğe de kavuşursa harika olur. OneNote yerine kullanılabilecek müthiş işlevsel bir uygulamaya dönüşür.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Az kaldı boşuna Word için Office'e para vermeye gerek kalmayacak bu sayede. 😃