Güzel kulaklık da, o şarj süresi bozdu beni.
Daha çok yeni hem Ear serisi hem alt segment seri olacak olan (a) serisi çıktı. Ülkemize yakın bir tarihte giriş yaparlar. Onlarda şimdiye kadar gelen geri dönüşlerde şarj sürelerinin düzeldiğini duyuyoruz. İleride kesinlikle geçiş yapacağım ve muhtemelen tekrardan buraya inceleme yazarım...

Pil ömrü rakiplerine göre kotüymüş ama aralıksız 5 saat pek kulağımda tutamayacağım için beni bozmaz. Elinize sağlık, keşke kulaklığın fotoğraflarini da koysaydınız.

Pil ömrü rakiplerine göre kotüymüş ama aralıksız 5 saat pek kulağımda tutamayacağım için beni bozmaz. Elinize sağlık, keşke kulaklığın fotoğraflarini da koysaydınız.
Yazıyı yalnızca bir defa düzenleyebildiğim için sonradan ekleyecektim (unutmuştum) ama ekleyemedim(((

Phone (1) ile çekildi. (Makro mod inaktif)

Dosya Ekleri

• IMG_20240419_170653235.webp
    IMG_20240419_170653235.webp
    555,6 KB · Görüntüleme: 103
  • IMG_20240419_170613861.webp
    IMG_20240419_170613861.webp
    420,8 KB · Görüntüleme: 94
  • IMG_20240419_170549720.webp
    IMG_20240419_170549720.webp
    418,1 KB · Görüntüleme: 81
  • 1000040032.webp
    1000040032.webp
    568,9 KB · Görüntüleme: 91
Phone (1) ile beraber kullandıldığında kullanım deneyimi çok daha iyi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240419-172727.webp
    Screenshot_20240419-172727.webp
    154,4 KB · Görüntüleme: 89
Selam, müzik dinlemeden yaşayamayan biri olarak uzun süre çok fazla kulaklık değiştirdim. Bunlardan biri olan Ear (2) (yazının ilerleyen bölümlerinde Ear olarak bahsedilecektir) bana fiyatına kıyasla harika deneyimler yaşattı ve bunu sizinle paylaşmak istedim. Yazıyı gördüğüm diğer yazı esasında başlıklara ayıracağım ve her kategoride 10 üzerinden kendi deneyimlerime göre puanlama vereceğim. İyi okumalar...

Ear'ın sunduğu özellikler:
4 Mod ANC ve Şeffaflık
LHDC Ses
Low Lag Mode
Temassız Şarj
Kişiye özel ses profili
Gördüğüm en detaylı ekolayzer
Pinch Kontrol (Dokunmatik gibi ancak alışageldiğimiz şekilde değil)

Gürültü Engelleme / 7 Puan:
Gürültü engellemede 4 farklı mod bulunuyor, bunlar:

Düşük
Orta
Yüksek
Adaptif

Bu modlar arasında en sık kullandığım Adaptif mod. Çok iyi veya çok kötü çalıştığını söyleyemem fakat toplu taşıma gibi alanlarda kesinlikle işe yarıyor. Pro 2. Nesil ile kıyaslayacak olursak hemen hemen yakın bir deneyim sunduklarını söyleyebiliriz.

Şeffaflık / 4 Puan:
Şeffaflık beni en çok üzen kısım oldu bu kulaklıkta. Bugüne kadar kullandığım kulaklıklar arasında (Teknoloji firmalarında çalıştığım bir dönemde denemediğim ürün kalmadı diyebilirim) en kötü deneyimi sunmuyor ama iyi çalıştığını söyleyemem. Karşıdaki kişi ile sohbet edilebiliyor veya trafikte araçları net bir şekilde duyabiliyorum. Ancak çok kalitesiz bir mikrofondan ses kaydı dinliyormuş hissi uyandırıyor. Eğer önem veriyorsanız sizi bu konuda kesinlikle üzecektir.

Ergonomi / 8 Puan:
Bir çok kulaklığa kıyasla hafif olması ve ürün şekli itibari ile herhangi bir sorun yaşamadım ancak slikonlar son kalite denilemez. Kulakta iken deneyim ile alakalı bir problem yaratmıyorlar ne ses ne kullanış açısından. Ayrıca dokunmatik kontrol yukarıda bahsettiğim gibi alışageldiğimiz şekilde değil. Pinch (çimdik) kontrolleri garip bir şekilde dokunmatik kontrollere kıyasla beni daha mutlu etti. Aşırı stabil ve iyi çalıştığını söyleyemem (basılı tutma gibi durumlarda 100 defa kullanımdan 1 defasında algılamıyor gibi durumlar mevcut) ancak dokunmatik bir kontrollü kulaklığa kıyasla daha mutluyum.

Şarj / 5 Puan:
Ear'ın kullanım süresi şu ana kadar kullandığım ürünler arasında en kötü süre denilebilir. Ben uzun kullanım ihtiyacı duymuyorum, çünkü genelde işe git gel arası toplu taşımada kullanıyorum ve bu süre için fazlasıyla yetiyor. Ama şehirler arası otobüste vs. kesinlikle çok yetersiz. Eğer uzun süreli bir kullanım arıyorsanız bu kulaklık sizin için hiç uygun ürün değil. Phone (1) kullandığım için Ters Şarj ile kulaklığı sürekli sarjda tutabiliyorum.

Deneyimlerime göre şarj süresi değerleri:

ANC - Adaptif
LHDC - Aktif
Personalized ANC - Aktif
In-Ear Detection - Aktif
Personal Sound Profile - Aktif
Low Lag Mode - Deaktif
Ses Seviyesi - %100-%80 Aralığında

1 Saat 22 Dakika süren bir yolculukta şarj %100'den %40-60 bantlarına kadar düşüyor. Bu özellikler kapalı iken şarj süresi 5 saat kadar dayanıyor.

Ses kalitesi / 9 Puan:
Ear'ın en iyi olduğu konu burası. Yer yer tizleri gereksiz yüksek verse de AirPods 2. Nesil ile farksız bir deneyim yaşatıyor. Ear'da şu ana kadar ürün uygulamalarında gördüğüm en detaylı ve keyifli ekolayzer mevcut. Kişiselleştirilmiş Ses ve Ekolayzer ayarları ile inanılmaz bir ses kalitesine ulaşıyorsunuz. Hepsinden iyisi ekolayzeri paylaşabiliyorsunuz (Aşağıya kendi ayarlarımı bırakıyorum). Ben genellikle rap/r&b dinliyorum ve punchy kick seviyorum. Ear bu konuda kesinlikle çok başarılı dip basslardan orta seslere kadar ses aralığında çok başarılı. Çok öve öve bitiremediğim ve "Fenasal bass deneyimi sunuyor" dediğim JBL halt etmiş bu konuda.

Tasarım / 9 Puan:
Gördüğüm en şık kulaklıklar sanırım Ear. Kutu tasarımında menteşe problemi var (Belli bir süre sonrası sağ sol oynuyor hafiften kutu kapağı. Kırılacak gibi değil ancak çok ufak bir ses çıkıyor) ancak onun dışında inanılmaz şık duruyor. Taşıma anlamında da kulakta veya cepte herhangi bir sorun yok.

Satın aldığım ürünleri gerek çevrem gerek topululuklarda olsun gömmeyi çok severim alacak kişinin pişmanlık yaşamasını istemediğim için. Ear (2) genel anlamda kalite ve görünüş anlamında çok iyi ve tatminkar. Fiyat aralığına göre iyi de denebilir. Nothing firmasından ayrıca Phone (1)'i ve alt firması olan CMF'ten Watch Pro'yu da kullanıyorum ve ürünlerin genel olarak hepsinden çok mutluyum. Sorusu olan arkadaşların sorularını cevaplamayı çok isterim.
Keşke birkaç resim bıraksaydınız.

Phone (1) ile beraber kullandıldığında kullanım deneyimi çok daha iyi.
Muhteşem gözüküyor, arayüz bu kadar iyi mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240420-152301.webp
    Screenshot_20240420-152301.webp
    106,8 KB · Görüntüleme: 89
  • Screenshot_20240420-152246.webp
    Screenshot_20240420-152246.webp
    39,2 KB · Görüntüleme: 90
  • Screenshot_20240420-152227.webp
    Screenshot_20240420-152227.webp
    35,4 KB · Görüntüleme: 80
  • Screenshot_20240420-152151.webp
    Screenshot_20240420-152151.webp
    59 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleme:
Abi nothing çok güzel ya. Açık kaynaklı iOS gibi, biraz gelişirse çok satar.