Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selam herkese, iyi akşamlar.
Bu sabah büyük bir heyecanla Nothing Ear kulaklığıma kavuştum. Tasarım ve ses kalitesi olarak beni her konuda memnun etse de teknik anlamda ciddi sıkıntılar yaşıyorum.

Kulaklıkları taktıktan bir süre sonra, sağ veya sol fark etmeksizin "sıkma" (pinch) kontrolleri rastgele bir şekilde devre dışı kalıyor. Kulaklıkları kutusuna koyup tekrar taktığımda sorun geçici olarak düzeliyor; ancak bir iki kez komut verdiğimde kontroller tekrar bozuluyor. Bu durum yaşandığında ANC modu da kendiliğinden kapanıyor ve uygulama üzerinden müdahale etmeme izin vermiyor.

Şu ana kadar şu adımları denedim:

Yazılımı en güncel sürüme yükselttim.

Cihazı "unut" diyerek bağlantıyı sıfırlayıp yeniden kurdum.

Şarjı tamamen doldurup tekrar denedim.

Tahminimce cihaz, kulaklığı kulağımdan çıkardığımı sanıyor (kulak içi algılama hatası). Bu özelliği kapatma seçeneğinin bulunmaması ise durumu daha zorlaştırıyor. Kulaklığı çok beğendiğim için iade etmek istemiyorum ama bu şekilde kullanmak da oldukça can sıkıcı. Ne yapabilirim?

@Simon
@Loutermilch

Bir şey daha fark ettim, örnek veriyorum sol kulağın pinch kontrolleri devre dışı kalınca ANC sadece onda devre dışı kalıyor. Çıkar tak yapınca ise düzeltiyor kendini...

En ufak bir dokunuşta devre dışı kalıyor kulaklık.

Kulağa uymama sorunu var evet, ne yapabilirim bilmiyorum açıkçası.

Son düzenleme:
Modelde böyle bir kronik sorun var mı bilmiyorum fakat çok kronik bir sorunmuş gibi geldi. Garantiye gönderirdim ben olsam. Böyle net kusurluysa işlem yapmak zorundalar zaten, hijyen ürünü değişim yapamayız muhabbeti falan kolpa.

Modelde böyle bir kronik sorun var mı bilmiyorum fakat çok kronik bir sorunmuş gibi geldi. Garantiye gönderirdim ben olsam. Böyle net kusurluysa işlem yapmak zorundalar zaten, hijyen ürünü değişim yapamayız muhabbeti falan kolpa.

Reddit ve kendi forumuna bakındım biraz, aynı sorunu tüm modellerde yaşıyor herkes. Kesin bir çözüm yok, genel olarak iyi oturt diyor herkes. Şaka gibi ya.

Silikon uçlarını tekrar değiştirdim. Sanırım uygun olanı buldum şimdilik, büyük olan kadar rahat değil ama bağlantı problemi yaşamıyorum en azından şu an.

Son düzenleme:
Reddit ve kendi forumuna bakındım biraz, aynı sorunu tüm modellerde yaşıyor herkes. Kesin bir çözüm yok, genel olarak iyi oturt diyor herkes. Şaka gibi ya.

Silikon uçlarını tekrar değiştirdim. Sanırım uygun olanı buldum şimdilik, büyük olan kadar rahat değil ama bağlantı problemi yaşamıyorum en azından şu an.
Kronikmiş demek ki, sorun devam ederse yollayın garantiye.

Yani, bilemedim ne yapsam açıkçası, bu bütçede daha iyisi yok iade etsem TWS olarak bildiğim kadarı ile, çok da hoşuma gitti görünüş olarak vs. bana gelen ürün ile alakalı bir sorun değil direkt kendisi ile alakalı bir problem. Kulak yapımdan dolayı olabilir gibi emin değilim.

Yaşayan çok kişi var dediğim gibi, çoğu ekstra silikon satın alıp veya kulağa bir şekilde iyice oturtup çözmüşler.

Eklemek istedim. AirPods Pro'da bile oldukça yaygın olan bir sorunmuş. Direkt olarak in-ear-detection olan her kulaklıkta tam oturacak şekilde ayarlamak gerekiyor sanırım. Yoksa arada bir yaşanıyor bu demek ki. Uygulamaya bunu devre dışı bırakmak için ayar getirmemeleri çok saçma ama, neyse sonuç olarak büyük oranda çözebilmiş oldum.

Son düzenleme:
Yani, bilemedim ne yapsam açıkçası, bu bütçede daha iyisi yok iade etsem TWS olarak bildiğim kadarı ile, çok da hoşuma gitti görünüş olarak vs. bana gelen ürün ile alakalı bir sorun değil direkt kendisi ile alakalı bir problem. Kulak yapımdan dolayı olabilir gibi emin değilim.

Yaşayan çok kişi var dediğim gibi, çoğu ekstra silikon satın alıp veya kulağa bir şekilde iyice oturtup çözmüşler.

Eklemek istedim. AirPods Pro'da bile oldukça yaygın olan bir sorunmuş. Direkt olarak in-ear-detection olan her kulaklıkta tam oturacak şekilde ayarlamak gerekiyor sanırım. Yoksa arada bir yaşanıyor bu demek ki. Uygulamaya bunu devre dışı bırakmak için ayar getirmemeleri çok saçma ama, neyse sonuç olarak büyük oranda çözebilmiş oldum.
Silikon ucu oturduysa sorun buyuk oranda giderilmis demek.

Hocam konuyu hortlatıyorum kusuruma bakmayın. Ürünü hâlâ kullanıyor musunuz ve memnun kaldınız mı acaba? Ben de bu kulaklıktan alacağım 2024 versiyonu ear 2'ye göre bir tık daha iyi gibi LDAC var ANC ve pil süresi iyileştirilmiş. Sıfırı şu anda 4.999 TL ama ben 2. el kutulu faturalı almayı düşünüyorum.