Makaleler
6
Çok önerdiğim firma değil. Özellikle bu telefonda sorun yaşayanlar oldu ama o fiyata donanım çok iyi. Biraz eski bir telefon, onu da söyleyeyim.

Screenshot_20251015_184022_Akake.webp

@Aakons @xsharke ben bunun bir üst modeli olan Phone (2a) ile sorun yaşadım. Kabataslak değinecek olursam;

* OS'ta birçok hata vardı, Debloat ettiğim uygulamalar ayarladaki arayüzde "com. Birşeybir şey" gibi paket adıyla görünüyordu hala. O zamanlar pili %80'e limitleme falan yoktu, sonradan geldi. Yine ayarlardaki pil menüsü de hatalıydı, 15 dakikalık ekran süresini 45 dakika ile 1 saat arasında bir değer olarak gösteriyordu.

* Ekran paneli de sıkıntılıydı, üretici ya Visionox ya da BOE idi, hangisi olduğunu öğrenemedim maalesef. Siyahları koyu yeşil gibi gösteriyordu, birçok Global kullanıcıda ekranda yeşil çizgi çıkma sorunu oluştu o zamanlar. Ayrıca AMOLED yanığından muzdarip olan bi' kitle de vardı, ben sırf bu yüzden bildirim barındaki ikonları kaldırmak durumunda kalmıştım.

* Cihazın termal tasarımında da sorun vardı. Kamera ortada olsun diye SoC - RAM - ROM yongalarını anakartın köşe bölgelerine sığdırmışlardı. Ayrıca Vapor Chamber ile batarya arasından Flex kablolar geçiyordu, normalde bu kablolar batarya ile arka kapak arasından geçmeli. Aksi durumda cihazda ısınma sorunu oluşuyor, tıpkı bendeki Phone (2a)'da olduğu gibi...

* Cihazın bataryası durduğu yerde boşalıyordu, o iddia edilen şaşalı ekran sürelerini alamadım. Genelde 4 - 5 saat arası ekran süresi verebiliyordu.

Velhasıl cihaz hiç yüzümü güldürmedi, MTK D7200 gibi verimli bir SoC'e rağmen ısınması benim en nefret ettiğim yanı oldu. Belki başka sorunlar da vardı ama hatırlayabildiklerim bunlar oldu :).

Bende NP1 var, 11.900 TL gibi bir fiyata aldım. Hat sorunu hiç yaşamadım, sadece birkaç günde bir herhangi bir uygulamadayken nothing Launcher cevap vermiyor diye atıyor uygulamadan, bunu yeni yapmaya başladı.
Realme GT2 Pro kullanıyordum, ekranda yeşil çizgi çıkınca mecbur ucuz diye bunu aldım. İlk aldığım zamanlar telefon çok boş geliyordu şu an alıştım. Realme'ye göre özelleştirme sıfır bunda. Kamerası dandik çektiği için GCAM kurdum bir nebze iyi. Ama telefonun en beğendim yanı ekranı. Ekranda dizi izlemek çok zevkli. Pili ortalama 6 - 6,5 saat civarı gidiyor. Aslında Realme 12+ alacaktım ama MediaMarkt'da inceledim çok yavaştı ve ekranı çok cansızdı iyi ki bunu almışım diyorum. Şu an telefon alacak olsam maksimum 13 - 14 bin lira civarına 256 GB versiyonunu alırdım. Biraz daha para koyabilirsem Honor 400. Bu arada zil ve bildirim sesleri çok dandik; dışarıdan zil sesleri attım ayarlardan onları seçtim.