Li-ion teknolojisinin kusuru düşük kapasite, cihazların yazılım optimizasyonu günü kurtarıyor.
Xiaomi optimizasyonu halletse rakiplerinin içinden geçecek, optimizasyonu boşverip tamamen ham donanım gücüne odaklanıyorlar.

Düşünsene 7000 mAh'lık cihazların var. Optimizasyonu düzeltsen o 4000 mAh pil kullanan rakiplerinden kaç kat önde olacaksın :D

Çin'e farklı yazılım sunuyorlar da Global'de farklı ''pil'' vermelerini pek anlayamıyorum. Belki de değişen altyapıya uyan sensör ve antenler yüzündendir.
AB kuralı mı ne vardı sanki, Çinlilerin de son teknoloji ürünlerini vermemesine şaşırmamak gerek.
Mi 17'nin selfie ve dusuk isik performansi iyi olsaydi iPhone 17 yerine tercih ederdim ama adamlar beceremiyorlar kamera ve yazilim isini. Main kamerada iyi olsalar da hala eksiklikleri mevcut.
Mi serine yazılım çakıp kaydediyorlar genelde, tûketicilerin cihazı garantili alacağını zannetmiyorum.

Mi 17'nin selfie ve dusuk isik performansi iyi olsaydi iPhone 17 yerine tercih ederdim ama adamlar beceremiyorlar kamera ve yazilim isini. Main kamerada iyi olsalar da hala eksiklikleri mevcut.
Fiyatlandırma politikaları saçma. Mesela Xiaomi 17 fiyatı 78 bin olmamalı. O fiyata daha iyi Apple ve Samsung cihazları var. Xiaomi son zamanlarda fiyatlandırmayı yükseklerde tutuyor.

Bilmiyorum ama Max sınır şu an X8 Pro Max'te.
O da gaming odaklı olduğundan, yoksa hiç bir normal gündelik bir cihazda o tarz pilleri göremedik. Görsek de Tecno gibi abidik gubidik markalarda gördük onlar da OS özürlüsü zaten. 8000 mAh pil koyuyor ama eriyip gidiyor hooop ekran süresi max 7 saat. Aynı pil iPhone 17'de olsa ekran süresi 16 saati görmüştü bile.

Xiaomi optimizasyonu halletse rakiplerinin içinden geçecek, optimizasyonu boşverip tamamen ham donanım gücüne odaklanıyorlar.

Düşünsene 7000 mAh'lık cihazların var. Optimizasyonu düzeltsen o 4000 mAh pil kullanan rakiplerinden kaç kat önde olacaksın :D
Aynı şeyi Samsung S serisi için de diyoruz, Samsung yüzünden mi Google yüzûnden mi mualla ama bir yerde terslik var. :)

Fiyatlandırma politikaları saçma. Mesela Xiaomi 17 fiyatı 78 bin olmamalı. O fiyata daha iyi Apple ve Samsung cihazları var. Xiaomi son zamanlarda fiyatlandırmayı yükseklerde tutuyor.
Tipik Çinli, ucuzdan girip hedefi tutturunca fiyatları yükseltiyorlar. 😶

Tipik Çinli, ucuzdan girip hedefi tutturunca fiyatları yükseltiyorlar.
Samsung ilk çıktığında pahalı oluyor sonradan ucuzluyor, Xiaomi'de ilk çıktığında ucuz sonradan pahalanıyor. Adamlar kendi piyasasını kurdu artık.

Aynı şeyi Samsung S serisi için de diyoruz, Samsung yüzünden mi Google yüzûnden mi mualla ama bir yerde terslik var. :)
Google tarafında olmadığı kesin :D

Samsung ilk çıktığında pahalı oluyor sonradan ucuzluyor, Xiaomi'de ilk çıktığında ucuz sonradan pahalanıyor. Adamlar kendi piyasasını kurdu artık.
Satıcılar da çakallık yapıyor, deme öyle. 🤣
S25 Plus bakıyordum fiyatı 3 ah oynamamış 1 günde tak diye 10-15 bin TL zam yedi. 😶
Google tarafında olmadığı kesin :D
O kesin zaten, A70 cihazım hâlâ takır takır inletiyor ortalığı. 🤣

Yıllardır cep telefonu sektörünü takip ediyorum. Hayatımda daha bu kadar berbat bir lansman yılına şahit olmadım.

Türkiye piyasası için 25 - 40K₺ bandı ölü bölge olmuş resmen. Bu fiyat aralığında adamakıllı cihaz yok şaka gibi...

Samsung'a bakıyorsun, paso Exynos'lu modeller, sadece hücresel modemi bile uzak durmak için yeterli bence.

Honor - Nothing kısmına hiç girmeyeceğim zaten. Birkaç politika dışında yaklaşık aynı deplasmanda markalar bunlar, neredeyse her cihazlarında bir sorun var.

Eeee baktığımız zaman geriye de sadece POCO'nun cihazları kalıyor. Bunların tercih edilebiliritesinden şahsen emin değilim.