@Violett 7S Gen 3 yükte ortalama 3.5 Watt güç çekiyor, 1580'de ise bu rakam 9.5 Watt dolaylarında. Yani 1580 yaklaşık 3 adet 7S Gen 3 kadar tüketime sahip, bir zahmet sentetik testlerde daha iyi olsun değil mi?

Kaldı ki bu durum 1580'in gücünden ziyade verimsizliğini ortaya çıkarır. Çünkü azami 5 Watt'ı geçemeyen bir SoC ile yaklaşık 13.5 Watt güç çekebilen bir SoC'i kıyaslıyorsunuz.

Phone (3a)'nın olduğu noktada A56'yı konuşmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.

@Silinen üye, bizim NotebookCheck adam geri dönmüş. Kaynağın NotebookCheck değil mi? O kadar anlatmıştım oysa oradaki verilerin sıkıntılı olduğunu. Bu SoC bazında yapamam ama genel manada şöyle çürüteyim.

NotebookCheck tüketim verilerinin nasıl elde edildiğini genel olarak paylaşmıyor. Geekerwan ise bizzat anakarttan veri elde ediyor.
Örneğin, OnePlus 15 kasasında sözde yükte 12W çeken yine aynı kasada SD 8 Elite aslında 18W zorluyor. Ve bu sadece CPU yükünde:

csm_Snapdragon_8_Gen_5_Elite_Test_CPU_8e005165c2.webp

Senin kaynak da paylaşmış, tüh:

Ki eğer kaynağa laf edeceksen eski Golden Reviewer veya Anandtech kaynaklarını incelediğinde de tek başına belli çekirdeklerin bile NotebookCheck'in sözde değerlerini yarıladığını görürsün.

7s Gen 3'teki sadece Cortex-A720 bile kendi başına 2.5W güç çekebilecek bir güce sahip. Daha düşük frekanslarda daha çok çektiği bir sürü cihaz var. Frekans arttığında bu değer daha da yükselecek ihtimalde. Bu sebepten 3W gibi değerler gerçekçi değil, kusura bakma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son aylarda bu fiyatlarda zaten. 20 bin altına düşmedikçe kampanya sayılmaz
Gerçi önümüzdeki günlerde dolar fırlarsa bunlarda ikiye katlanır orası ayrı tabi