Makaleler
104
Yer
İstanbul
Wordpress'te DEBUG mode açınca bu hatayı aldım. Yazılımcı gelince bakarız.

Kod:
Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the health-check domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /wp-includes/functions.php on line 6121

Wordpress'i belki en son 7-8 yıl önce gördüm. O yüzden vereceğim bilgi yardımcı olur mu hiç bilemiyorum. Sorunla alakalı veya alakasız cevap mı yazıyorum kestiremiyorum.

"health-check" isminde eklenti, tema var mı? Anladığım kadarıyla sorun onda olabilir. Eğer eklentimiz buysa, üzücü bir haberim daha var. Eklenti 1 yıldır geliştirilmiyor ve güncel Wordpress ile uyumsuz olabilir.

Deneme sunucusunda bu eklentiyi kapatmayı denemek gerek.

Burada sunulan çözüme göre ise bir çeviri eksiği var gibi. Ama bu noktada yine elimiz kolumuz bağlı gibi.

Hocalarım, forumda yeniyim o yüzden yanlış anlamanızı istemem. Yanlış bilgi de vermek istemem son 1 yıldır yazılım ile uğraşımı bıraktım ama hatalı çalışma kodları için hook bağlantısı yapmak çözüyor diye hatırlıyorum. Tabii ki @Hasan Merkit hocam kadar bilgili değilim. Örnek:

• add_action( 'init', function() {
    load_plugin_textdomain( 'health-check', false, dirname( plugin_basename( {dosya} ) ) . '{giri}ş' );
gibi yapılıyor, bunun içinde, health-check klasörüne gidip, health-check'in php kodunu init fonskiyonu ile hook'a bağlamanız gerekiyor diye biliyorum.
Umarım yardım edebilmişimdir de sorunuz çözülmüştür.

Son düzenleme:
WordPress guncelleyip, pluginleri guncellemediyseniz, ondan oluyordur. health-check plugin'i mevcut WordPress surumunuzden eski kalmis diye tahmin ediyorum. WordPress 6.7 ile init sistemi degismis ve plugininizde erken calisiyor sistem degisikligi sebebiyle. Katastrofik bir hata degil. Basinda da o yuzden "notice" yaziyor. Basit, zararsiz bir uyari.

Ek: Eger kullandiginiz pluginlerden birinin bagimliligiysa health-check, onlar da kendi bagimliliklarini guncellemedikleri icin de yine ayni sekilde uyari verir.