SiberSasi 5

Becerikli
Bilmeyenler için kısaca Windows'u mavi ekran verdirmek gibi. Crash butonuna basınca mavi ekran verdiyorsunuz. Peki acaba denesem sürücülerim zarar gelebilir mi veya Windows'uma zarara gelir mi? (Microsoft'un sitesinden indirdim ve orijinal)

Bilmeyenler için kısaca Windows'u mavi ekran verdirmek gibi. Crash butonuna basınca mavi ekran verdiyorsunuz. Peki acaba denesem sürücülerim zarar gelebilir mi veya Windows'uma zarara gelir mi? (Microsoft'un sitesinden indirdim ve orijinal)
Neden denemek istiyorsun ki? Çok merak ettim.

Sorun çıkacağını sanmıyorum ben. Sadece güncelleme sırasında veya herhangi bir dosya yüklerken denemek riskli. Deneyeceksen Windows Update'i kontrol etmeni öneririm. Çalışıyorsa hizmetlerden kapatman mantıklı olur.

Peki acaba denesem sürücülerim zarar gelebilir mi?
Soruyu anlayamadım ama NotMyFault halihazırda zaten kendi sürücüsünü kullanıp sistemde Memory leak yaratan bir TEST ARACI.

Microsoft, Windows internals kısmına araç ile ilgili bir not düşüp zaten ne olduğunu yazmış.

• NotMyFault: Use this executable and driver to crash your System'in several different ways. Chapter 7 uses NotMyFault to demonstrate pool leak troubleshooting and Chapter 14 uses it for crash analysis examples. The download includes X86 (in the exe\release directory) and X64 versions (in the exe\relamd directory) as well as Full Source.

Program sadece çökme analizi örnekleri için kullanılan bir program. Ciddi bir ihtiyacınız olmadıkça sanal makinede çalıştırıp çökme örneği almanız daha mantıklı bir hareket. Eğer mavi ekran sorunu yaşıyorsanız ve bir dump dosyası arıyorsanız bu program işinize yaramaz. Sadece bir test ve ders aracı olduğu için seçtiğiniz çökme tipine göre bir örnek dump dosyası verecektir. Mavi ekran hata analizi bölümüne sorununuzla ilgili bir konu açarsanız yardımcı oluruz.

Neden denemek istiyorsun ki? Çok merak ettim.
Hocam bu siteyi kontrol edin. Ne demek istediğimi anlayacaksınız: https://learn.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/notmyfault

Bu konuyu görünce benim de aklıma o takıldı hocam. 😆
Bu siteden bakın: https://learn.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/notmyfault

Soruyu anlayamadım ama NotMyFault halihazırda zaten kendi sürücüsünü kullanıp sistemde Memory leak yaratan bir TEST ARACI.

Microsoft, Windows internals kısmına araç ile ilgili bir not düşüp zaten ne olduğunu yazmış.

Program sadece çökme analizi örnekleri için kullanılan bir program. Ciddi bir ihtiyacınız olmadıkça sanal makinede çalıştırıp çökme örneği almanız daha mantıklı bir hareket. Eğer mavi ekran sorunu yaşıyorsanız ve bir dump dosyası arıyorsanız bu program işinize yaramaz. Sadece bir test ve ders aracı olduğu için seçtiğiniz çökme tipine göre bir örnek dump dosyası verecektir. Mavi ekran hata analizi bölümüne sorununuzla ilgili bir konu açarsanız yardımcı oluruz.

Çok teşekkürler.