ahmtatlgn20

Başarılı
Bugün ben evde yokken şalter atmış ama dairedeki değil, apartmandaki ve sadece bizim daire. Nötr şalteri atmış. Geri açmışlar ama anında tekrar atmış, daha sonra korkup bırakmışlar. Söylediklerine göre o esnada sadece vantilatör çalışıyormuş. Ben eve geldiğimde önce dairedeki şalterleri indirip daha sonra binadaki atan nötr şalterini geri açtım ve ardından tek tek dairedeki dört şalteri açtım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Şimdi sorum şu: prizlerde veya diğer yerlerde bir değişiklik olmadı, takılı tüm cihazlar hâlâ çalışıyor. Bu şalter neden atmış olabilir ve neden şu an atmıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün ben evde yokken şalter atmış ama dairedeki değil, apartmandaki ve sadece bizim daire. Nötr şalteri atmış. Geri açmışlar ama anında tekrar atmış, daha sonra korkup bırakmışlar. Söylediklerine göre o esnada sadece vantilatör çalışıyormuş. Ben eve geldiğimde önce dairedeki şalterleri indirip daha sonra binadaki atan nötr şalterini geri açtım ve ardından tek tek dairedeki dört şalteri açtım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Şimdi sorum şu: prizlerde veya diğer yerlerde bir değişiklik olmadı, takılı tüm cihazlar hâlâ çalışıyor. Bu şalter neden atmış olabilir ve neden şu an atmıyor?

Fişleri prizlerden söküp teker teker bak. Yanık falan varsa sorunu bulursunuz.

Panomuzda iki sigorta var. Birisi faz'ı sayaca ulaştırıyor. Diğeri ise nötr'ü daireye ulaştırıyor. 4 adet daire tamamı bu şekilde.
İç tesisat yönetmeliği AFK kalmış orada.

Sorunuzun bir çok sebebi olabilir net bir şey demek çok zor. Devamında yaşanmaya devam ederseniz bir ustaya baktırabilirsiniz.

İç tesisat yönetmeliği AFK kalmış orada.

Sorunuzun bir çok sebebi olabilir net bir şey demek çok zor. Devamında yaşanmaya devam ederseniz bir ustaya baktırabilirsiniz.
Zaten renkleri de rastgele bağlamışlar usta biraz hıyarmış belli. Toprak ve nötr kablosu zıt şekilde daireye çekilip daire içinde zıt bağlanarak düzeltilmiş.

Hocam nötr de sigorta bağanmaz sanırım tesisatta renkler karısık mı yoksa faz olabılır çünkü o
Renkler karışıkmış. Nötr sigortası falan yokmuş. Sıralama şu: Ana elektrik geliyor sigortadan geçip sayaca giriyor, sayaçtan çıkıp sigortadan geçip daireye gidiyor. Ayrıca bu olaydan sonra sorun olmadı daha. Sadece B tipi sigorta takmışlar müsait zamanda onları C tipiyle değiştireceğiz.