Türk Telekom Numara taşıma rezilliği

BehzatAmirim

Başarılı
Normalde Vodafone kullanıcısıyken taahhüdümün bitmesi ve bana uygun yeni tarife bulamamam sebebiyle numaramı taşımaya karar verdim. Türk Telekom uygulaması üzerinden kendime uygun bir paket buldum ve başvurumun 12.07.2026 tarihinde yapıldığını belirttim. 2 gün sonrası, 14.07.2026 tarihinde dijital kurye SIM kartımı teslim etmek üzere geldi ancak sistemde arıza olduğunu ve kimliğin okunmadığını, başvurunun iptal olduğunu söyledi. Tekrar başvuru yaptım ve bu sefer 16.07.2026 tarihinde kuryeden SIM kartımı teslim aldım. Bugün ise kartımı e-Devlet üzerinden aktif ettim ve hattımın en geç dört gün içinde aktif olacağını söyleyen SMS geldi. Hemen ardından ise “Numara taşıma talebiniz teknik bir sorundan ötürü iptal edilmiştir.” mesajı geldi. Cidden şu dakikadan sonra başka bir operatöre geçme fırsatım var mı? Turkcell'e geçiş yapabilir miyim, bana teslim edilen SIM karttan sonra?

Son düzenleyen: Moderatör:

Başvurunuz taşıma talebi olarak Vodafone'a iletilmediyse taşınabilir diye düşünüyorum. Yanımda'da geçebileceğim tarifeler bölümü gitmemişse ve herhangi bir mesaj gelmediyse talep ulaşmamıştır bence. Denerseniz de en kötü geçişi kabul etmez.

Geçiş olmadı zaten. TT kullanıcısı olarak gözükmüyorum. Turkcell’e geçmek istiyorum şu an ancak Turk Telekom’un bana getirdiği SIM kart ne olacak?

Bende çarşamba günü Türk Telekom'dan Turkcell'e hat taşıma talebinde bulundum. Dün gece açıldı hattım, ilk 1 saat sebeke vardı fakat SMS, arama yapamıyordum ve beni aradıklarında “numara geçici olarak servis dışı, numara kullanılmıyor” gibi şeyler diyordu. Normaldir herhalde ama Turkcell uygulamasına girerken şifre doğru olmasına rağmen yanlış diyordu.

Benim direkt taşıma talebim iptal oldu. Yani sıktı TT’nin bu muhabbeti.

Geçiş olmadı zaten. TT kullanıcısı olarak gözükmüyorum. Turkcell’e geçmek istiyorum şu an ancak Turk Telekom’un bana getirdiği SIM kart ne olacak?
Geçiş olmazsa çöp. Bir SIM kartın peşine düşeceklerini sanmıyorum.

Türk telekoma geçtiğimde ben böyle bir sorun yaşamadım, böyle sorunlar yaşanmaması için bayiden işlem yapıyorum hep.
Yavaş yavaş bayilerin işlevselliğini yitiriyorlar zaten. Geçmeye çalıştığım paket mobile özeldi. Bayide bulamamıştım yani.

Geçiş olmazsa çöp. Bir SIM kartın peşine düşeceklerini sanmıyorum.
444 1 444’ü aradığımda da TT Mobil uygulaması üzerinden de gözükmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…