Bütçe
1.400 TL

xawyex

Uzman
Şu anki klavyem bozulduğu için yeni klavye almak istiyorum. Masamda çok alan olmadığı %60 klavyeler ilgimi çekti. Genelde günlük kullanım ve oyun oynuyorum bilgisayarda ama numpad kısmı olmadan kullanmaya alışabilir miyim emin olamadım. 1.400 TL'ye kadar klavye önerilerine açığın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçilebilir. Dizüstü bilgisayar üstünden örnek vereyim. ASUS TUF Gaming A16'dan (sayısal tuş takımlı) ASUS ROG Strix G16'ya (sayısal tuş takımsız) geçiş yaptım. Alışmam sadece 2 gün aldı. End, Insert gibi tuşların konumu da bazı modellerde garipleşiyor sadece.

Geçilebilir. Dizüstü bilgisayar üstünden örnek vereyim. ASUS TUF gaming A16'dan (sayısal tuş takımlı) ASUS ROG STRIX G16'ya (sayısal tuş takımsız) geçiş yaptım. Alışmam sadece 2 gün aldı. End, ınsert gibi tuşların konumu da bazı modellerde garipleşiyor sadece.

Alışırsın ama ne kadar çok tuş o kadar konfor ancak sizde madem alan kısıtlı zamanla alışırsınız.

Bana da alışırım gibi geliyorda yine de biraz kuşkulandım. Tuşların farklı yerlerde olmasında sorun yok alışırım zamanla.

Tam boy membrandan %75'e geçtim. Oyunlarda kısayol olarak Num Pad'i kullanıyordum ama laptop olduğu için sorun etmemiştim. Alışmak zaman alsa da geçilir.

Şu anki klavyem bozulduğu için yeni klavye almak istiyorum. Masamda çok alan olmadığı %60 klavyeler ilgimi çekti. Genelde günlük kullanım ve oyun oynuyorum bilgisayarda ama numpad kısmı olmadan kullanmaya alışabilir miyim emin olamadım. 1.400 TL'ye kadar klavye önerilerine açığın.

Deneyimlendi ve tavsiye edilmiyor. Laptop kullanıyorum kendimi bildim bileli çok nadir masaüstü kullandım. Elin ister istemez NumLock tuşlarına gidiyor, ben ekstra klavye almıştım NumLock destekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
+ - tuşları hariç hayatım boyunca numpad tuşlarını kullanmadım. Onlar numpadsiz de basit şekilde yapılabiliyor zaten. Bir eksiklik yaşayacağınızı düşünmüyorum, GTA oynamıyorsanız. GTA'da numpadle uçak sürülüyordu yanılmıyorsam. Onun dışında çok büyük rahatlık. Asla tam boy klavye kullanamıyorum artık.

Excel'de Numpad'i deli gibi kullanmama rağmen bir ara TKL klavye denemiştim. Alışmam bir gün bile sürmedi. Ama işim gereği normal klavye kullanıyorum; oyun oynayacaksam da bazen TKL'ye geçiyorum.

Deneyimlendi ve tavsiye edilmiyor. Laptop kullanıyorum kendimi bildim bileli çok nadir masaüstü kullandım. Elin ister istemez NumLock tuşlarına gidiyor, ben ekstra klavye almıştım NumLock destekli.

Elim sayı yazıcakken direkt numpade gidiyor benim de ama alışabilirim diye düşünüyorum benim için o kadar sorun olmaz.

+ - Tuşları hariç hayatım boyunca numpad tuşlarını kullanmadım. Onlar numpadsiz de basit şekilde yapılabiliyor zaten. Bir eksiklik yaşayacağınızı düşünmüyorum, GTA oynamıyorsanız. GTA'da numpadle uçak sürülüyordu yanılmıyorsam. Onun dışında çok büyük rahatlık. Asla tam boy klavye kullanamıyorum artık.

Dediğin kontrol GTA Vice City'de vardı galiba. Numpad olmaması eski oyunlarda sıkıntı olabilir belki onun içinde laptopun klavyesindeki numpadi kullanırım.