Nürnberg duruşmalarından sonra idam edilen Nazi liderlerinin son sözleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Umut000
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 757
  • Etiketler Etiketler
    nazi son
Makaleler
2

Joachim von Ribbentrop – Nazi Almanyası'nın Dışişleri Bakanı

Tanrı Almanya'yı korusun. Tanrı ruhuma merhamet etsin. Son dileğim Almanya'nın birliğini yeniden sağlaması ve barış için Doğu ile Batı arasında anlayış olmasıdır. Dünyaya barış diliyorum.

Wilhelm Keitel – Nazi Almanyası Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutanlığı (OKW) başkanı

Yüce Tanrı'yı Alman halkına merhamet etmeye çağırıyorum. Benden önce iki milyondan fazla Alman askeri vatanı için ölüme gitti. Ben de şimdi oğullarımı takip ediyorum - hepsi Almanya için.

Ernst Kaltenbrunner – SS ve Nazi Almanyası Güvenlik Ana Ofisi (RSHA) başkanı

Alman halkımı ve anavatanımı sıcak bir yürekle sevdim. Halkımın yasalarına göre görevimi yaptım ve bu kez halkım asker olmayan kişiler tarafından yönetildiği ve bilgim olmayan suçlar işlendiği için üzgünüm.

Alfred Rosenberg – Nazi ideologu ve Doğu İşgal Bölgeleri Bakanı

Son bir sözü olup olmadığı sorulduğunda Hayır cevabını verdi ve infaz edildi.

Hans Frank – Polonya Genel Valisi ve Nazi hukuk danışmanı

Tutsaklığım süresince bana gösterilen nazik muamele için minnettarım ve Tanrı'dan beni merhametle kabul etmesini diliyorum.

Wilhelm Frick – Nazi Almanyası İçişleri Bakanı

Çok yaşa ebedi Almanya.

Julius Streicher – Nazi propagandisti ve antisemitik yayıncı

Heil Hitler ve ardından Purim-Fest 1946 ve Bolşevikler bir gün seni asacak!

Fritz Sauckel – Zorunlu iş gücünden sorumlu Nazi yetkilisi

Ben suçsuz yere ölüyorum. Verilen hüküm yanlış. Tanrı Almanya'yı korusun ve Almanya'yı yeniden büyük yapsın. Çok yaşa Almanya! Tanrı ailemi korusun.

Alfred Jodl – Wehrmacht Operasyon Şefi

Selam olsun sana, benim ebedi Almanya'm.

Arthur Seyss-Inquart – Avusturya'nın işgali sırasında Nazi valisi ve Hollanda Genel Komiseri

Umarım bu idam İkinci Dünya Savaşı trajedisinin son perdesi olur ve bu dünya savaşından alınan ders halklar arasında barış ve anlayışın var olması gerektiği olur. Ben Almanya'ya inanıyorum.

Son düzenleme:
Bunlar insan olamaz 70 milyondan fazla kişiyi öldürdüler.
Sadece Almanlar mı öldürdü sence? Sovyetler ve ABD'nin ne kadar kişiyi öldürdüklerini biliyor musun, ayrıca mesajıma öfke emojisi atman dediğim şeyin yanlış olduğunu değiştirmiyor. Savaş esnasında Hitler komutanlarını dinleseydi şu anda Almanya tek süper güç olacaktı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Onlar kendi milletlerinden olmayan herkesi köle yapmayı istiyordu.

Kim daha fazla kayıp verdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…