Tarih çok da önemli bir konu değil. Tarihe bak, hangi hatalar yapılmış, öğren, bunlardan ders çıkar. Dolayısıyla, tarihi normal bir birey ne kadar bilmeli diye soruluyorsa, bence pek bilmesine gerek yok. Genel anlamda öğrensin yeter. Yani, sorunun cevabı evet, bu tartışmalar gereksiz ve vakit kaybı.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Ömer_Yeter
Yetkin
Tarihi araştırmayın ya da okumayın diyen olmadı
Örnek veriyorum Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet.
Dönemin şartları aynı mı? Hayır. Teknoloji aynı mı? Hayır. Ordu aynı m? Hayır. Bulundukları vaziyet aynı mı? Hayır.
Karşılaştırmanın amacı nerede o zaman? Hiçbir şey ortak değil. Ronaldo'yla Messi'yi karşılaştırırsın çünkü bulundukları ligden (neredeyse) yaşlarına kadar aynı.
Bu konu hakkında, sosyal medya mecralarında yapılan "tipik" vs paylaşımları doğru bulmuyorsunuz yani
Kendi ilgi alanınla ilgili tarihi öğrenirsin yeterli onun dışında gereksiz.Sizin mesajınızı okurken aklıma "Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez" sözü geldi.
- Makaleler
- 1
Sosyal medya mecralarında yapılan "tipik" paylaşımları doğru bulmuyorsunuz anladığım kadaııyla.
YouTube Shorts'ta K-Pop vs futbolcular veya X'de kadın vs erkek tartışmasını yapanlardan farkları yok. Araştır, hatalardan ders çıkar, Geleceğini çiz; geç. Niye karşılaştırıyorsun? Ha diyelim istedikleri gibi oldu, Atatürk veya başka biri kötü çıktı. Eee? Sonra? Adamı mezardan kaldırıp sen böylesin sen şöylesin diyecek haliniz yok ya.
Bana göre çok çocukça bir davranış. Her liderin yeri ayrıdır.
Birbirleriyle yakın dönemlerde yaşadılarsa neden olmasın? Ama gidip Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk'ü karşılaştırmak doğru değil. Ayrıca son büyük Türk lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür kanaatimce. Ondan sonra gelenlerde büyük lider sıfatı yoktur.
Ömer_Yeter
Yetkin
Birbirleriyle yakın dönemlerde yaşadılarsa neden olmasın? Ama gidip Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk'ü karşılaştırmak doğru değil. Ayrıca son büyük Türk lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür kanaatimce. Ondan sonra gelenlerde büyük lider sıfatı yoktur.
Son dediğinize katılıyorum doğrusu hocam. Bunda sebep olarak değişen Türk siyasetini gösterebilirim.
Dediğim şeyin siyasi görüşüm veya benzer bir durumla alakası yok bu arada. O kişiler iyi bir siyasetçi ve/veya iyi bir devlet adamı olabilir ama "büyük lider" olmak her babayiğidin harcı değil.Son dediğinize katılıyorum doğrusu hocam. Bunda sebep olarak değişen Türk siyasetini gösterebilirim.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.