Bir süre önce bu programı dillendirenleri gördüm, indirip kurcalamamıştım bile.
Biraz baktım, MSI Afterburner altyapısını kullanıyor. Eğri ayarlamak için uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.
Hedef voltaj ve hedef MHz seçiyorsunuz, eğriyi o kendisi hallediyor.
Örnek:
Eki Görüntüle 250134
Programda kullanılacak yerler buralar:
Eki Görüntüle 250136
Sarı yerli yazı, siz değerlerle oynadığınızda hedef olarak değişecek yer. (
Target: yazan yer)
Boost kısmını ve voltajı ayarladığınızda sarı fontlu hedef yeri değişiyor.
PL dediği yer power limit, her kartta 100 üstüne çıkartmaz. MSI Afterburner'da eğer %100 üstüne çıkartmıyorsa %100 bırakın. MSI AB kaç izin veriyorsa oraya çıkartabilirsiniz.
VRAM kısmı zaten aynı, v-step fix kısmı da işaretli olmalı. O kısım RTX 5000 serisi buglu diye işaretleniyor, MSI'da sen 0.95v seçiyorsun ama onu gidip 10-12 mV aşağısına fixliyor oyunlarda crash'e neden olabiliyor, bu tik bunu düzeltiyor lüzum olan voltajı alsın diye.
FH6 çıktı çıkalı sürekli crash yemekten bıktım, insan kendinden şüphe etmeye başladı allah allah diğer oyunlarda problem yok neden bu sorunlu diye. Bu programla şimdi gram crash yaşamıyorum.
Neyse işte, v-step fix işaretli, vram voltaj ve boost hızını ayarladıktan sonra apply'e basıyorsunuz.
Eki Görüntüle 250139
Buralarda ışık yanıp sönüyor, hangisine kaydedeceksin diye. Ben denemelik 5. profile kaydettim.
Ardından Windows açıldığında bu da çalışsın diye:
Eki Görüntüle 250141
Start düğmesini işaretledim. Alman programı, sürekli geliştiriliyor, basit ve kullanışlı.
RTX 50-40 Series Undervolt Tool. Contribute to christianp403-spec/NV-UV development by creating an account on GitHub.