Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustffa11

Başarılı
  • Anakart: ASUS P5G41
  • İşlemci: Q9550
  • Ekran kartı: GTX 1050 Ti.
  • İşletim sistemi: Windows 10.

Merhaba, öncelikle sorun hakkında kısa özet geçeyim. Ekran kartı sürücümü bir üst sürüme çıkarmak için güncellerken olanlar oldu, mavi ekran hatası verdi ve bir daha yeni sürümü indiremedim. Windows'un sürümünde kaldım. (Daha öncesinde güncel bir sürücü kullanıyordum.)
Driver inerken kurulum bitmeden PC mavi ekran hatası veriyor ve yazan şeyde şu "Cihazınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlaması gerekiyor" bu hata ile döngüye giriyor 555.99 ile 556.12 sürümlerinde denedim sonuç aynı.

Güvenli mod ile girip driver silince sorun kalktı, Windows'un kendi kurduğu sürücüde sorun çıkmıyor fakat eski bir sürücü kurmasını da pek istemiyorum ama oyunlarda bir sorun yaşamadım. Nasıl çözerim bu sorunu? Birkaç yazıyı okuduğumda Minidump lazım oluyormuş güvenli moda girdiğimde onların da kopyasını aldım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Çok fazla kez hatadan dolayı format attım fakat çözülmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun işlemcinizin POPCNT desteklememesinden kaynaklı. NVIDIA, 555 serisi sürücüler ile POPCNT desteğini zorunlu kılmaya başladı.

Tek çözüm ya 550 serisi bir sürücü (551.xx gibi) kullanmak, ya da anakart, işlemci ve RAM'inizi yenilemek.
Sorun işlemcinizin POPCNT desteklememesinden kaynaklı. NVIDIA, 555 serisi sürücüler ile POPCNT desteğini zorunlu kılmaya başladı.

Tek çözüm ya 550 serisi bir sürücü (551.xx gibi) kullanmak, ya da anakart, işlemci ve RAM'inizi yenilemek.

Çözüm
Sorun işlemcinizin popcnt desteklememesinden kaynaklı. NVIDIA, 555 serisi sürücüler ile popcnt desteğini zorunlu kılmaya başladı.

Sayenizde sorunun kaynağını öğrenmiş oldum hocam, çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: