Ben genelde 5 sürüm bekleyerek geçiş yapıyorum. Son 15 driverın hepsi bir şeyi düzeltip başka bir şeyi bozuyor. Eğer güncel oyunlar oynamıyorsanız (Örn: BF6 yeni driver şartı koymuş) güncellemenizi önermem. Bugün driver güncelleme sonrası GSYNC + Kernel sorunları yaşadım şu an güncellemeyin.

Dostlar, bilgisayarımı yeni aldım, daha 11 gün oldu. İlk sürücüyü 580.88 olarak kurdum ve o sürümde hiçbir sorun yaşamadım.

Geçen gün GTA 5’e FG güncellemesi geldiğini görünce sürücüyü güncelledim. Güncellemeden sonra ilk olarak FPS drop yaşadım, sesler bozuldu, sanki 10 FPS’lik bir takılma oldu; birkaç saniyelik bir durumdu link bırakıyorum aynı o şekildeydi. İlk başta belki GTA’dan kaynaklıdır diye düşündüm.

Ertesi gün Roblox oynarken, arkada Spotify açıktı, şarkı dinliyordum, yine aynı durum tekrarlandı: ses robotlaştı, mouse kaydırırken sanki 10 FPS’ymiş gibi kısa bir takılma oldu.

Bugün de sistem hiçbir şekilde zorlanmıyorken, sadece Opera’da dizi izliyordum, yine aynı ses bozulması yaşandı.

Araştırmaya başladım, BIOS güncellemesi veya fTPM’den kaynaklı olabilir diye düşündüm, ama Techolay’ın son 580 driver videosunu gördükten sonra sorunun sürücü güncellemesinden kaynaklanıyor olabileceğini düşündüm.

Yani özetle: sistemi ilk aldığımda ve 580.88 sürümüyle hiçbir sorun yaşamıyordum; sürücüyü güncelledikten sonra bu problemler ortaya çıktı.