Çözüldü NVIDIA 580 sürümüne güncelledikten sonra sistemdeki kararsızlıklar ve GPU'nun 1500 derece gözükmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dagster3532

Becerikli
Kartımın sürücüsünü dün DDU ile kaldırıp 580 numaralı güncellemeyi kurdum. Başta herhalde karta bakım yaptık oturunca geçer diye bekledim. Ancak umduğum gibi olmadı. İlk başta kart boşta bile %100 fan hızı ile 1500 derecede çalışmaya hatta NVIDIA yazılımı bir sorunla karşılaştı diye 5 dakika aralıklarla durmadan uyarı göndermeye başladı. Sanırım kart bozuldu dedim. Söktüm başka NVIDIA ekran kartı takayım dedim. Gittim RTX 2070 taktım. Sorunsuz ve köşede bekleyen bu kartta şu an 1500 derece gözüküyor ve sürekli %100 fan çevirmeye başladı. Ekran katlanabilir telefon gibi aniden ikiye bölündü. Tarayıcı ayrı oyun ayrı hareket ediyordu. Mavi renkten siyah renge geçiş yapmış bir hata aldım. Sanırım mavi ekran yerine bu geliyor. O ekranın içinde de izlediğim bir yayıncının şeffaf hali jumpscare gibi çıktı. Sistemi açmak istediğim zaman döngüye sarmaya başladı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Yaşadığım diğer küçük ama takmadığım sorunları da geçmek isteyen olursa görsün diye yazayım.

Ekran kaydedici veya ekran alıntısı açınca ekran tamamen gri oluyor ve kaydı ya da alıntı aracını kapatana kadar gri ekran kalmaya devam ediyor. Tarayıcıda gezindikçe tarayıcı kasıyordu. Bilgisayarı yeniden başlatınca NVIDIA App ve Denetim Masası kayboluyordu.

Çözüm
Otomatik onarımlar deneniyor dedikten sonra geliyor.

Arkadaşlar sorunu sistemi güvenli mod ile açıp DDU ile sürücüyü sildikten sonra 577 numaralı sürücüyü kurarak çözdüm. Bu kadar basit bir sorun için neden kimse yardım edemedi anlayamadım.
Ben de yarı yarıya FPS düşüklüğü yaşadım, önceki sürüme geri döndüm sorun çözüldü. Kapsamlı bir güncelleme gelmeden güncelleme yapmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben uzun süredir 572.83 sürücüsünü kullanıyorum. Bırakın 580'i, 576 ve 577 sürücülerine bile geçmedim. Şu anlık memnunum.

580 sürücüleri gerçekten aşırı kötü. 577 ve önceki sürücülerde kalın derim.

Anlamadığım nokta şu, NVIDIA kartlarda bu sorunları dile getirdiğimizde neredeyse tüm NVIDIA kullanıcıları kabul ediyor. AMD kartlarda dile getirdiğimizde ise birçok kullanıcı AMD'yi ölümüne savunup "Bende sorun yok, sizin sisteminiz sorunlu" diye saçma sapan şeyler diyorlar. Bir şey sorunlu ise sorunlu demeyi bilmemiz gerekiyor.

AMD'de degisken daha fazla cunku. Orada sorunsuz surucu icin daha fazla arastirma yapmak lazim. Haliyle kararli surucude olanda sorun olmayabilirken bundan haberi olmayip direkt gelen surume guncelleyende sorun olabiliyor. Keza oyunlarin optimizasyonu sebebiyle de farkliliklar olabiliyor. Ozellikle daha kucuk firmalar oyunlarini genelde NVIDIA optimize olacak sekilde gelistirdigi icin bu oyunlardan birisini oynayan kiside sorun olabiliyorken oynamayanda sorun olmayabiliyor. Ote yandan NVIDIA'nin 580 surumunde o kadar fazla sikayet oldu ki kimse aksini soyleyemiyor maalesef. AMD'nin bile tek seferde bu kadar sorunun ust uste geldigi bir surucusu olmus mudur yakin zamanda bilemiyorum.

NVIDIA'nin 580 surucusune gectikten sonra sorun yasayan cok fazla kisi oldu. DDU ile suruculeri temizleyip 576 surucusu falan kurmayi dene.

Açılmıyor ki sistem hocam. Bir ekran geliyor. İnternet bağlantısı olmadığını söylüyor. 30 dakika yukarıda sayaç var. Bu bitince sistem kendini mi imha ediyor? Nasıl saçma bir olay bu böyle.

Otomatik onarımlar deneniyor dedikten sonra geliyor.

Arkadaşlar sorunu sistemi güvenli mod ile açıp DDU ile sürücüyü sildikten sonra 577 numaralı sürücüyü kurarak çözdüm. Bu kadar basit bir sorun için neden kimse yardım edemedi anlayamadım.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…