Windows 11 kaynaklı fanlarım durmuyor. Bu sorunu çözer mi? Windows 11 kaynaklı olduğundan eminim eski Windows 11 ve Windows 10'da olmuyor.

Isınmayla alakalı bir problem ben de yaşıyorum. Önceden işlemcim 40 derece ekran kartı 35 derecede çalışırdı. Şimdi ikisi de 6-7 derece daha sıcak çalışıyor. Arkada hiçbir uygulama açık olmasa dahi sıcaklıklarda gözle görülür bir artış var. Dipnot: Kasayı yeni temizledim, ona rağmen sıcak çalışıyor.

Isınmayla alakalı bir problem ben de yaşıyorum. Önceden işlemcim 40 derece ekran kartı 35 derecede çalışırdı. Şimdi ikisi de 6-7 derece daha sıcak çalışıyor. Arkada hiçbir uygulama açık olmasa dahi sıcaklıklarda gözle görülür bir artış var. Dipnot: Kasayı yeni temizledim, ona rağmen sıcak çalışıyor.

Benim sıcaklıklarım hâlâ çok iyi ancak son Windows 11 güncellemesi sağ olsun hem 200 FPS birden düştüm hem de ekran kartı fanlarım durmuyor ve kontrol edilemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim sıcaklıklarım hala çok iyi ancak son Windows 11 güncellemesi sağ olsun hem 200 FPS birden düştüm hem de ekran kartı fanlarım durmuyor ve kontrol edilemiyor.

Yok bende böyle bir sorun yok. En son Windows saçma bir güncellemeyle NVIDIA ekran kartlarıyla ilgili bir soruna sebep olmuştu fakat yeni bir güncellemeyle o sorunu çözdü diye biliyorum. Windows 11'in şu an güncel mi? Sorunlu olan bir güncelleme senin dediğin olaya sebep oluyordu.

Benim sıcaklıklarım hala çok iyi ancak son Windows 11 güncellemesi sağ olsun hem 200 FPS birden düştüm hem de ekran kartı fanlarım durmuyor ve kontrol edilemiyor.

Temiz format denediniz mi hocam sizde sanki ROG Astral RTX 5080 vardı o kart bayağı iyidir yani bir sorunu da yoktu diye hatırlıyorum bir temiz format atın bence fanlar durmuyor ise.

NVIDIA tarafında 576.80'den beri sürücü güncellemiyorum. Araştırma yaptığım zamanda 5000 serisi öncesi ekran kartları için en stabil sürücüler arasında 566.36, 576.02 gibi sürücülerin çıkıyor olması da biraz ironiğime gidiyor çünkü tamamen tesadüf eseri o zamandan beri sürücü güncellemiyorum.

Son düzenleme:
Yok bende böyle bir sorun yok. En son Windows saçma bir güncellemeyle NVIDIA ekran kartlarıyla ilgili bir soruna sebep olmuştu fakat yeni bir güncellemeyle o sorunu çözdü diye biliyorum. Windows 11'in şu an güncel mi? Sorunlu olan bir güncelleme senin dediğin olaya sebep oluyordu.

Evet güncel.
Temiz format denediniz mi hocam sizde sanki ROG Astral RTX 5080 vardı o kart bayağı iyidir yani bir sorunu da yoktu diye hatırlıyorum bir temiz format atın bence fanlar durmuyor ise.

4 kere format attım açıkçası. Windows 10'da böyle bir sorun yaşamadım.
Sanmıyorum. Her yeni gelen sürümde bir sıkıntı çıkıyor zaten yük bindirme de hepsinde git gide artıyor gibi. Hotfix sürücüye geçmeyi denediniz mi?

O hangi sürüm? Link paylaşabilirseniz sevinirim 5080 kullanıyorum.