KadirGultekin 1

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, dün NVIDIA App uygulamasından sürücülerimin güncelliğini kontrol etmek için girdiğimde başlıkta da belirttiğim gibi 616.56 sürücüsünün geldiğini gördüm ve temiz bir kurulum yaptırdım. Sürücü güncellemesi sonrasında oyunlara girdiğimde 5 dakika içerisinde sistemim kilitleniyor ve zorla yeniden başlatıyor kendisini. Event Viewer'e baktığımda ise nvlddmkm ID 153 olduğunu görüyorum. Daha önce de bu problemle karşılaşmıştım ve temiz kurulum ve önerilen bir driveri kurduğumda sorunum çözülmüştü. RTX 3060 Ti grafik kartı için kararlı driver sürümü hangisi acaba? Ya da farklı çözüm yolları var mı? HWID raporunu ekliyorum incelemek isteyen olursa onu da inceleyebilir. Bir önceki sürümüm ne kuruluydu onu hatırlamıyorum o sebeple konu açmak zorunda kaldım. Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.

test.HTM (Dosyayı buraya ekleyemedim. İzin vermedi)

Son düzenleyen: Moderatör:
1788296722576.webp

Teste geçiyorum umarım problem olmaz.

Şu anda problem görünmüyor. Sabah testlere devam edeceğim. (Oyun oynamaya) bakalım olacak mı aynısı.

1788340663054.webp

Bu sefer de bu arkadaş başladı. CS:2'de problem yoktu kapatıp WhatsApp uygulamasını açtım sistem kitlendi.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 277376

Teste geçiyorum umarım problem olmaz.

Şu anda problem görünmüyor. Sabah testlere devam edeceğim. (Oyun oynamaya) bakalım olacak mı aynısı.

Eki Görüntüle 277459

Bu sefer de bu arkadaş başladı. CS:2'de problem yoktu kapatıp WhatsApp uygulamasını açtım sistem kitlendi.
SFC'nin bozuk dosyalar bulup onarması iyi olmuş ancak sorun devam ettiğine göre artık sürücü değiştirmeden önce çökme kaydına bakalım.

Bu sefer BugCheck 1001 oluşmuş ve "volmgr 162" kaydında dump dosyasının başarıyla oluşturulduğu yazıyor. Kernel-Power 41 ve EventLog 6008 ise sistemin beklenmedik kapanmasının sonucu, doğrudan hatanın sebebi değiller.

"C:\Windows\Minidump" klasöründeki en son ".dmp" dosyasını ZIP'leyip gönderebilir misiniz? Minidump yoksa BugCheck 1001 kaydına çift tıklayıp Genel sekmesinin ekran görüntüsünü paylaşın. Buradan hangi sürücünün veya bileşenin çöküşü tetiklediğini görme ihtimalimiz var.

Şimdilik format atmayın ve farklı NVIDIA sürücülerini denemeye de ara verin.

SFC'nin bozuk dosyalar bulup onarması iyi olmuş ancak sorun devam ettiğine göre artık sürücü değiştirmeden önce çökme kaydına bakalım.

Bu sefer BugCheck 1001 oluşmuş ve "volmgr 162" kaydında dump dosyasının başarıyla oluşturulduğu yazıyor. Kernel-Power 41 ve EventLog 6008 ise sistemin beklenmedik kapanmasının sonucu, doğrudan hatanın sebebi değiller.

"C:\Windows\Minidump" klasöründeki en son ".dmp" dosyasını ZIP'leyip gönderebilir misiniz? Minidump yoksa BugCheck 1001 kaydına çift tıklayıp Genel sekmesinin ekran görüntüsünü paylaşın. Buradan hangi sürücünün veya bileşenin çöküşü tetiklediğini görme ihtimalimiz var.

Şimdilik format atmayın ve farklı NVIDIA sürücülerini denemeye de ara verin.
.dmp dosyalarını ekte paylaşıyorum. Sistemi kendim kasanın üstündeki restart butonuyla yeniden başlatıyorum donduğu zaman. O da belki loglarda kritik olarak görülebilir onun da bilgisini vereyim. Boşu boşuna vaktinizi almak istemem

Güncelleme: Saat 14:08'de GTA V'e girmiştim o zamanda çökmüştü o zamana ait kayıtlar.

1788350284531.webp

Dosya Ekleri

.dmp dosyalarını ekte paylaşıyorum. Sistemi kendim kasanın üstündeki restart butonuyla yeniden başlatıyorum donduğu zaman. O da belki loglarda kritik olarak görülebilir onun da bilgisini vereyim. Boşu boşuna vaktinizi almak istemem

Güncelleme: Saat 14:08'de GTA V'e girmiştim o zamanda çökmüştü o zamana ait kayıtlar.

Eki Görüntüle 277484
Vaktimizi almıyorsunuz, aksine dump dosyaları işe yaradı. İkisini de kontrol ettim ve ikisinde de aynı hata var: 0x116 VIDEO_TDR_FAILURE. Yani Windows ekran sürücüsünü zaman aşımından sonra sıfırlamaya çalışıyor fakat kurtarma işlemi başarısız oluyor.

Kasadaki restart tuşuna basmanız Kernel-Power 41 gibi kayıtları açıklıyor, onları dikkate almamıza gerek yok. Ancak 0x116 dump'ları bundan bağımsız ve gerçek hata kaydı.

Bir de ilginç şekilde iki dump'ta da NVIDIA tarafı ve aynı "0xC000009A" hata durumu görünüyor. Dört farklı sürücüde de aynı noktaya geldiğimiz için artık sürüm denemeyi kesinlikle bırakabiliriz.

Bir sonraki adım olarak ekran kartını ve PSU'yu çapraz test etmek veya mümkün değilse önce GPU ve VRAM'i OCCT ile test etmek daha iyi olur. Formatı şimdilik son seçenek olarak bırakalım.

Vaktimizi almıyorsunuz, aksine dump dosyaları işe yaradı. İkisini de kontrol ettim ve ikisinde de aynı hata var: 0x116 VIDEO_TDR_FAILURE. Yani Windows ekran sürücüsünü zaman aşımından sonra sıfırlamaya çalışıyor fakat kurtarma işlemi başarısız oluyor.

Kasadaki restart tuşuna basmanız Kernel Power 41 gibi kayıtları açıklıyor, onları dikkate almamıza gerek yok. Ancak 0x116 dump'ları bundan bağımsız ve gerçek hata kaydı.

Bir de ilginç şekilde iki Dump'ta da NVIDIA tarafı ve aynı "0xc000009A" hata durumu görünüyor. Dört farklı sürücüde de aynı noktaya geldiğimiz için artık sürüm denemeyi kesinlikle bırakabiliriz.

Bir sonraki adım olarak ekran kartını ve PSU'yu çapraz test etmek veya mümkün değilse önce GPU ve VRAM'i OCCT ile test etmek daha iyi olur. Formatı şimdilik son seçenek olarak bırakalım.
Hemen OCCT kuruyorum, Ekran kartını ve PSU'yu çapraz test etmek derken tam neyi kastettiniz bilmiyorum yapabileceğim bir şey ise onu da denemek isterim. PSU olarak Corsair RM850e kullanıyorum. 1 sene oldu olmadı eski güç kaynağım bozulduğunda almıştım. Bu mesajı yzarken OCCT'yi de kurdum. Power ve VRAM kısmını seçeceğim sanırım. Test süresi olarak ne kadar olması gerekli acaba?

1788350761528.webp

RM850e güç olarak sisteminiz için fazlasıyla yeterli, üstelik oldukça yeni. PSU arızasını tamamen eleyemeyiz ama şu aşamada ilk şüpheli yapmayalım.

OCCT'de testleri ayrı ayrı yapalım:
  1. VRAM: 30 dakika
  2. 3D Adaptive: 30 dakika
  3. Power: 15 dakika
Test sırasında OCCT hata sayarsa, sistem donar veya yeniden başlarsa hangi testte olduğunu belirtin. Özellikle VRAM veya 3D testinde sorun çıkarsa ekran kartı tarafındaki şüphe güçlenir. Yalnızca Power testinde çökme olursa PSU/güç iletimi tarafına daha fazla bakarız.

Çapraz testten kastım da 3060 Ti'ı mümkünse başka bir bilgisayarda denemek veya bu sisteme geçici olarak başka bir ekran kartı takmak. Şimdilik ona gerek yok, önce OCCT sonuçlarını görelim.

RM850e güç olarak sisteminiz için fazlasıyla yeterli, üstelik oldukça yeni. PSU arızasını tamamen eleyemeyiz ama şu aşamada ilk şüpheli yapmayalım.

OCCT'de testleri ayrı ayrı yapalım:
  1. VRAM: 30 dakika
  2. 3D Adaptive: 30 dakika
  3. Power: 15 dakika
Test sırasında OCCT hata sayarsa, sistem donar veya yeniden başlarsa hangi testte olduğunu belirtin. Özellikle VRAM veya 3D testinde sorun çıkarsa ekran kartı tarafındaki şüphe güçlenir. Yalnızca Power testinde çökme olursa PSU/güç iletimi tarafına daha fazla bakarız.

Çapraz testten kastım da 3060 Ti'ı mümkünse başka bir bilgisayarda denemek veya bu sisteme geçici olarak başka bir ekran kartı takmak. Şimdilik ona gerek yok, önce OCCT sonuçlarını görelim.
Testi başlatıyorum. Peki bu sürede bilgisayarı kullanabilir miyim yoksa ellememem daha mı doğru olur? Bir yandan Blender'de çizim yapıyordum da.