NVIDIA, %92'lik tarihi GPU pazar payına ulaştı

Tek marka sevdası değildir bence. Bunlar aynı nm'de takılıyorlar uzun zamandır. Nvidia teknolojiyle daha iyi yerlere getiriyor, ondan.
Tek marka sevdası değil ancak çoğunlukla öyle. NVIDIA senelerce ekran kartı pazarını domine etti, fiyatına göre güzel kartlar çıkardı. Ancak 2000 serisinden beridir tekelleşmenin de verdiği rahatlıkla kullanıcıyı umursamamaya, absürd fiyatlandırma yapmaya başladılar. Teknoloji olarak AMD FSR4 ile güzel bir iş çıkarmış, ancak oyunlarda yaygınlaşması DLSS'e göre çok daha fazla zaman alacak gibi duruyor.

Tek marka sevdası değil ancak çoğunlukla öyle. NVIDIA senelerce ekran kartı pazarını domine etti, fiyatına göre güzel kartlar çıkardı. Ancak 2000 serisinden beridir tekelleşmenin de verdiği rahatlıkla kullanıcıyı umursamamaya, absürt fiyatlandırma yapmaya başladılar. Teknoloji olarak AMD FSR4 ile güzel bir iş çıkarmış, ancak oyunlarda yaygınlaşması DLSS'e göre çok daha fazla zaman alacak gibi duruyor.

Bak mesela NVIDIA, Linux'ta Vulkan oyunlarına Smooth Motion desteği getirdi. (RTX 5000 için şimdilik). DXVK, VKD3D yani Windows oyunları ve diğer emülatör oyunlarının Smooth Motion ile FPS artıyor, daha fazla FPS elde ediyorlar ama AMD, AMFM 1 ve 2'yi daha Linux'a getirmedi.

Yani demek istediğim, bilen de kazanıyor, bilmeyen de :D

Tabii daha AMFM 2 alternatifini NVIDIA yeni sundu Windows tarafına, orası ayrı bir saçmalık NVIDIA için. Biraz çelişkili olmuş cümlem, pardon.

@pojadam benim bildiğime göre, NVIDIA çamura yatan bir firma olmadı hiç. Onu yapan Intel ve AMD idi zamanında. NVIDIA hakikaten teknolojisi ile konuşur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak mesela NVIDIA, Linux'ta Vulkan oyunlarına Smooth Motion desteği getirdi. (RTX 5000 için şimdilik). DXVK, VKD3D yani Windows oyunları ve diğer emülatör oyunlarının Smooth Motion ile FPS artıyor, daha fazla FPS elde ediyorlar ama AMD, AMFM 1 ve 2'yi daha Linux'a getirmedi.

Yani demek istediğim, bilen de kazanıyor, bilmeyen de :D

Tabii daha AMFM 2 alternatifini NVIDIA yeni sundu Windows tarafına, orası ayrı bir saçmalık NVIDIA için. Biraz çelişkili olmuş cümlem, pardon.

@pojadam benim bildiğime göre, NVIDIA çamura yatan bir firma olmadı hiç. Onu yapan Intel ve AMD idi zamanında. NVIDIA hakikaten teknolojisi ile konuşur.
Çamura yatan derken?

Sen dedin ya Ancak 2000 serisinden beridir tekelleşmenin de verdiği rahatlıkla kullanıcıyı umursamamaya, absürd fiyatlandırma yapmaya başladılar.

İşte Nvidia böyle şeyler yapmaz bence. Onlar hep teknolojisiyle konuşur. 2000 serisinden itibaren Nm engeline takıldı her firma. Ondan performans çok artmıyor diyorlar. Çift GPU birleşimi de pahalıya patlar.

Hak edilmiş bir pazar payı olduğunu düşünüyorum. Sizin X paylaşımına gelen bir yorumla AMD'yi güzel özetlemiş arkadaş.

Aynı şeyleri burada yazmaya çekiniyorum, AMD tayfası linç ediyor.
Screenshot_20250609_110117_X.webp

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt