Sefa CANKAL

Üyecik
HP Victus 15 RTX 3050 NVIDIA App 572.16 indirdim ama o geçersiz kılma ayarların 3Ü de aktif değil diyor nasıl düzeltirim?
DDU'yla sil yükle yaptım bir şey değişmedi. Üstelik Forza Horizon 5'te araçların motor sesi kısıldı.

HP Victus 15 RTX 3050 NVIDIA App 572.16 indirdim ama o geçersiz kılma ayarların 3Ü de aktif değil diyor nasıl düzeltirim?
DDU'yla sil yükle yaptım bir şey değişmedi. Üstelik Forza Horizon 5'te araçların motor sesi kısıldı.
"Hatalı geçersiz kılma ayarları" problemi genellikle NVIDIA ayarları veya sürücü ile ilgili bir uyumsuzluktan kaynaklanabilir. İşte bu durumu düzeltmek için bazı adımlar:

1. NVIDIA GeForce Experience güncellemesi: GeForce Experience uygulamasının en son versiyonunun yüklü olduğundan emin olun. Programı güncelleyebilir ve ardından ayarları tekrar kontrol edebilirsiniz.

2. Sürücü geri yükleme: Eğer yeni sürücüyü yükleyip sorun yaşıyorsanız, önceki sürücüye geri yüklemeyi deneyin. Bunu GeForce Experience içinden veya NVIDIA'nın resmi web sitesinden yapabilirsiniz.

3. Oyun içi ayarlar: Forza Horizon 5'te ses ayarlarınızı kontrol edin. Oyun içi ayarlarda ses seçeneklerini kontrol ederek bununla ilgili bir sorun olup olmadığını görebilirsiniz.

4. Windows güncellemeleri: Windows'un güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncellemeler genellikle uyumluluk sorunlarını çözebilir.

5. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulama: Eğer Forza Horizon 5 Steam veya başka bir platformdan yüklüyse, oyun dosyalarının bütünlüğünü denetlemek için ilgili platformun seçeneklerini kullanın.

Eğer tüm bu adımlar sorununuzu çözmezse, NVIDIA'nın destek forumlarına ya da oyun ile ilgili topluluklara danışmak faydalı olabilir.

Artı -1 Eksi
Hepsi güncel değişen bir şey yok.
O durumda, önerilen bazı ek adımları deneyebilirsiniz:

1. NVIDIA Denetim Masası Ayarları: NVIDIA Denetim Masası'na gidin ve "3D Ayarlarını Yönet" sekmesinde, Forza Horizon 5 için özel ayarlar yapın. Buradan, "Pencere Sağlığı" ve "DLSS" ayarlarını kontrol edin. Aşırı doku filtrelemesi veya V-Sync gibi ayarları değiştirip deneyebilirsiniz.

2. Yüksek Performanslı Enerji Planı: Bilgisayarınızın enerji ayarını yüksek performans moduna geçirin. Bu, GPU'nuzun tam potansiyeliyle çalışmasını sağlayabilir.

3. Temiz Yükleme: DDU ile yaptığınız işlemin yanı sıra, NVIDIA sürücüsünü tamamen kaldırdıktan sonra, Windows sürücüsü kullanarak GPU'nuzu yeniden yükleyin ve ardından en son NVIDIA sürücüsünü yükleyin. DDU'yu kullanarak güvenli modda çalıştırmak daha etkili olabilir.

4. Oyun Dosyalarını Yeniden Yükleme: Eğer mümkünse Forza Horizon 5'i tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Bazen dosyalar bozulabiliyor.

5. Geçici Dosyaları Temizleme: Windows'taki geçici dosyaları temizlemek için "Disk Temizleme" aracını kullanmayı deneyebilirsiniz.

Bu adımlar genellikle böyle teknik sorunları çözebilir. Eğer hâlâ sorun devam ediyorsa, daha spesifik hata kodları veya mesajlar varsa onları kontrol edin veya NVIDIA'nın destek ekibi ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

Artı -1 Eksi