Mertcan39

Yetkin
Merhaba arkadaşlar. Bazen oyun hatası veya oyun ile ilgili bir şeyler çekiyorum arkadaşlara göstermek için veya forumda paylaşmak için ancak NVIDIA App'den 1080p 60-120 FPS ve bit hızını en yüksek olarak ayarlamama rağmen çektiğim videolar nedense çok bulanık, kalitesiz gözüküyor, bu konu hakkında neler yapabilirim?

Örnek videoyu 1080p 120 FPS olarak kaydettim YouTube'da, görüntü bu şekilde.

Sistemim:
  • i5 12400.
  • DDR 4 32 GB RAM.
  • 3060 12 GB.
  • B660M DS3H.
  • 2x NVMe SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Video kendi bilgisayarında izlerken kaliteli ama YouTube'da kötü ise;

İlk olarak video'da fazlasıyla çimen, ağaç gibi micro detaylı şeyler var. YouTube AV1 codec ile video yayınlamadığı için mecburen izlediğiniz şey çamurlaşmak zorunda kalıyor.

İkinci ise, 1080p 120 FPS videolar YouTube’a yüklendiğinde YouTube işleme sırasında kaliteyi düşürebiliyor. Özellikle VP9 yerine AVC codec kullanıldığında görüntü bulanık olur.
Mümkünse videoyu 1440p veya 4K olarak dışa aktar ya da renderla ki YouTube VP9 codec'ini kullanmak zorunda kalsın.

Video kendi bilgisayarında izlerken kaliteli ama YouTube'da kötü ise;

İlk olarak Video'da fazlasıyla çimen, ağaç gibi Micro detaylı şeyler var. YouTube AV1 codec ile video yayınlamadığı için mecburen izlediğiniz şey çamurlaşmak zorunda kalıyor.

İkinci ise, 1080p 120 FPS videolar YouTube'a yüklendiğinde YouTube işleme sırasında kaliteyi düşürebiliyor. Özellikle VP9 yerine avc codec kullanıldığında görüntü bulanık olur.
Mümkünse videoyu 1440p veya 4K olarak dışa aktar ya da renderla ki YouTube VP9 Codec'ini kullanmak zorunda kalsın.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
NVIDIA ayarlarından 2K veya 4K olarak ayarlayıp çeksemde monitör veya oyun çözünürlüğü 1080p olduğu için sanırım videolar 1080p kaydediliyor. Ben de tekrardan 1080p 60FPS'e geri çektim. 1080 videoyu 4K olarak mı renderlayım?

Bilgisayarda kalitesi bir miktar daha iyi evet youtube atınca daha da kötü oluyor.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
NVIDIA ayarlarından 2K veya 4K olarak ayarlayıp çeksemde monitör veya oyun çözünürlüğü 1080p olduğu için sanırım videolar 1080p kaydediliyor. Ben de tekrardan 1080p 60FPS'e geri çektim. 1080 videoyu 4K olarak mı renderlayım?

Bilgisayarda kalitesi bir miktar daha iyi evet youtube atınca daha da kötü oluyor.

Ekranın 1080p ise maksimum 1080p görüntü alabilirsin. 4K render almak uzun sürebilir, en azından 2K olarak dışa aktarabilirsin. Bitrate’i de yüksek tutmayı unutma tabii ki.