NVIDIA App "Kurulmuş sürücü bulunamadı" hatası

Müzikalite

Başarılı
Merhaba, bugün gelen güncellemeyi kurdum. Sorun yoktu ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda NVIDIA App'te "Kurulmuş sürücü bulunamadı" yazısı alıyorum. Gösterdiği aynı güncellemeyi tekrar kurduğumda ise bir şey değişmiyor ve o yazı gitmiyor. Ek olarak NVIDIA Denetim Masası'nı hiç açamıyorum. Sürücü güncellemesini sitesinden yaptığımda da hiçbir şey değişmiyor. Ayrıca ilk güncelleme kurduğum sırada harici bir monitör bağlıydı.

System Ninja programını da kullandım bugün ancak onunla bir ilgisi var mı bilmiyorum bu durumun. O programı kullanmadan önce de geri yükleme noktası oluşturmuştum. O noktaya dönerken alacağım risk yerine yapabileceğim daha kolay ve hızlı bir şey var mıdır? Teşekkürler.

BIOS Update et. BIOS'a gir restore defaults save ya da restore factory keys yap. DDU ile NVIDIA sil sistemi yeniden başlat. Windows Update'den NVIDIA sürücünü indir yükle.

Hocam öncelikle merhaba. Aynı laptop var bende de dün bu sorunu yaşadım. Oyuna tıklayıp masadan kalkmıştım dondugumde yenıden basladıgını gördüm laptopun. İilginçti tabii ama olabilir dedim daha sonra oyuna girdiğimde bayağı kasma vardı sonra anladım tabii bir şeyler olduğunu görev yöneticisinde sendeki gibi sadece GPU 0 Intel'in dahili kartı gözüküyor. GPU 1 GTX 1650 Ti gözükmüyor. Yine aygıt yöneticisindede görüntü bağdaştırıcılarında GTX'te sarı ünlem var: "sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (kod 43)" hatası mevcut. DDU ile sürücü silip - yükleme ve devre dışı bırakıp etkinleştir gibi birkaç şey denedim ama aynı sorun var hala. NVIDIA App tekı sorunumuzda aynı( kurulmuş sürücü bulunamadı yazısı devam ediyor) ve NVIDIA denetım masasıda açılmıyor. Yani kısaca hem laptoplarımız hem sorunlarımız aynıymış (acaba kronik sorun mu ). Bu arada sanırım ben de 561.09 sürümünü yuklemıstım diye hatırlıyorum cunku son surum surucude donmalar olmustu bu yuzden en son olarak eskı surucuye donmustum 561.09'a . Üzerinden zamanda geçmiş senin sorununun ama akıbetı nasıl oldu merak ettım? Çözebildin mi? Çözdüysen nasıl çözdün yardımcı olursan çok çok sevinirim. Dediğim gibi hem laptop hem sorunlarımız aynı gözüküyor. Yazılımsal ya da donanımsal sorun mu diye merak edıyorum. Umarım çözebilmişsinizdir teşekkürler.

Ekleme: Format atmadım bende ve oradakı sebebımız de aynı . Projeler oyunlar vs en son çare denemek istiyorum. Maalesef şu sıralar arada zevk almak ıcın oynadıgım oyunlarada gıremıyorum Intel'ı kullandıgı ıcın laptop gücü yetmıyor .

Son düzenleme:
@MaverickOG, Merhaba hocam bende ekran değişiminden sonra uzun sure kullanılmayan laptoba format atayım dedim ekran kartı sürücüleri kurmaya çalışırken aynı sorun oldu birebir aynısı format atmakta çözmüyor internette yazan birkaç şeyi denedim gene olmadı bilgisayar Monster A5 V15.1 gtx1650 ekran kartlı Nvidia'nın programındamı sorun var acaba DDU ile güvenli modda başlatıp son çare deneyeceğim

Güncelleme:
DDU Programı ile güvenli modda çalıştırıp sürücüleri kaldırdım biosu sıfırlayıp GTX 1650 sürücüsünün Nvidia sitesinde bulunan en eski sürümünü kurdum aygıt yoneticisinden tekrar baktığımda tekrar ünlem işaretli halde duruyordu sürücüyü devre dışı bırakıp tekrar aktif ettim ünlem işareti kayboldu windowsa göre şuanda düzgün çalışıyor ama dxdiag ve görev yoneticisinden kontrol ettim ekran kartı gözükmüyor bilgisayarı yeniden başlatıp kontrol ettim tekrar ünlem işareti verdi Nvidia app yükleyip son sürümüne guncelledim aygıt yöneticisinde ünlem işareti tekrar geldi devre dışı bırakıp çalıştırmam bir işe yaramadi tekrar başa döndüm

Deneme amaçlı diğer ekran kartını (UHD Graphics 630 )devre dışı bıraktım GTX 1650 sürücusunu devre dışı bırakıp aktiflestirmeyi denedim bu sefer ünlem gitmedi sürümü güncelleştirme girip diğer sürümleri denedim Windows yükleme sırasında hata verdi yükleme esnasinda normal güncelleme deki gibi ekran siyah ekran verip duzeldi ama en son bu hatayı verdi

Dosya Ekleri

• 17520140762273359451605062549367.webp
    97,8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:

Merhaba hocam. Çok lanet bir hata gercekten. YouTube'da biraz araştırdım bu hatayı sanki aşağıda bağlantısını koydugum vıdeodakı gibi VRAM sorunu olabilir bizimki bir bak istersen.

Donanımsal sorun gibi maalesef.

Teşekkür ederim hocam paylaştığın video sayesinde en azından arızayla ilgili bir fikir sahibi oldum teknik servisle umarım halledilir.

Teşekkür ederim hocam paylaştığın video sayesinde en azından arızayla ilgili bir fikir sahibi oldum teknik servisle umarım halledilir.

Dostum merhaba son durumu aktarmak istedim.
Donanımsaldır diye bir abime verdim bakması ıcın o da ilk başta sürücü kaldırıp denemiş vs Windows 11'de çalışmamış. Ama Windows 10 kurdugunda GPU'yu gormus sıstem. İçim rahatladı bıraz demekkı yazılımsal uyumsuzluk problemıymıs. NVIDIA ve Windows 11'de bir çakışma var demekkı bıyerlerde. Bir süre Windows 10'da kalırım. Son guncellemelerle vs duzeltırler umarım en yakın zamanda geri dönerim Windows 11'e. Windows 10'a dönerek deneyebilirsin yani. Seninkide benzer problem olabilir. Bu GTX serilerinde çok sorun var mış bunu da anlamış olduk...

Güncelleme: Laptop elıme geldı. Yine çalışmıyor ya. Aygıt yöneticisinde düzgün çalışıyor diyor ama görev yonetıcısınde vs gozukmuyor yıne. NVIDIA App tekı hata da aynı ve Control panelıde acılmıyor. Ufak bir sevinmiştim yapıldı diye

Son düzenleme:
Ayni sorunu yasamaktayim, çözemedim. Bilgisayarciya vermek zorunda kaldim bekliyorum. Umarim yapabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…