Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berker Faruk Akyürek

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Geçenlerde DDU uygulaması ile NVIDIA sürücülerini sildim ve tekrar kurulum yaptım. NVIDIA App'te “Grafikler” sekmesinde yeni nesil DLSS ayarları yok ve görünmüyor. Şimdi tekrar silip yükledim ama yine aynı sorun oluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim, biliyor musunuz?

IMG_3215.webp

IMG_3217.webp

IMG_3218.webp

Kimse çözümünü yazmamış. Kaç saattir çözüm aradım ve uzun uğraşlar sonrası deneme yanılma yöntemiyle sorunu çözdüm. Aynı sorunu yaşayan veya yaşayacak insanlara çözümü anlatıyorum. En azından bende çözüldü.

İlk olarak arkadaşlar, NVIDIA App’i bilgisayarınızdan silin. Daha sonra manuel olarak sadece ekran kartı sürücüsünü indirin. Ardından bilgisayarın internet bağlantısını kesin ve DDU uygulamasını güvenli modda açın. NVIDIA ekran kartı sürücüsünü kaldırın.

Bilgisayar yeniden başladıktan sonra interneti açmayın. Daha önceden manuel olarak indirdiğiniz ekran kartı sürücüsünü, temiz kurulum seçeneğini işaretleyerek yükleyin. Kurulum tamamlanıp bilgisayar yeniden açıldıktan sonra interneti bağlayın ve NVIDIA App’i indirin. Kurulumu yapın, hesabınızı açın ve ayarlar kısmından beta/özelliklere kaydol seçeneğini aktif edin.

DLSS destekli herhangi bir oyuna girin. DLSS’yi açıp kapatın, ardından tekrar açın. Sonrasında oyundan çıkın ve NVIDIA App’e oyunu ekleyin. DLSS seçenekleri yeniden aktif olacaktır ve tüm özelliklere sahip olacaksınız.

Ben bu şekilde çözdüm. Umarım aynı sorunu yaşayanlar da bu yöntemle sorunu çözerler.

Son düzenleyen: Moderatör: