Merhaba. NVIDIA Denetim Masası'ndan özel çözünürlük yaparken aralık dışında hatası veriyor. Monitörüm 70 Hz destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. NVIDIA Denetim Masası'ndan özel çözünürlük yaparken aralık dışında hatası veriyor. Monitörüm 70 Hz destekliyor.
Bu hatayı gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Çözünürlük Ayarlarını Kontrol Edin:
- NVIDIA Denetim Masası'na gidin.
- "Ekran" sekmesindeki "Özel Çözünürlük Oluştur" seçeneğine tıklayın.
- Monitörünüzün desteklediği maksimum çözünürlük değerlerini kontrol edin.

2. Doğru Frekansı Belirleyin:
- Monitörünüz 70 Hz destekliyorsa, özel çözünürlüğü oluştururken bu frekansı girin.
- Örnek: Eğer çözünürlük 1920x1080 ise, 70 Hz'i seçin.

3. Görüntü Uyumluluğunu Kontrol Edin:
- Monitörün bağlantı türünü (HDMI, DisplayPort, DVI) kontrol edin. Bazen bağlantı türü yüksek çözünürlük ve frekans ayarlamalarını etkileyebilir.
- Uyumlu bir kablo kullanın.

4. Monitor Driver Güncellemeleri:
- Monitörünüzün ve grafik kartınızın sürücülerinin en güncel versiyonlarında olduğundan emin olun.
- NVIDIA’nın resmi web sitesinden veya monitör üreticisinin sitesinden sürücü güncellemelerini kontrol edin.

5. Güvenli Modda Deneme:
- Bilgisayarınızı güvenli modda başlatarak görüntü ayarlarını ve sürücüleri varsayılan ayarlarına döndürmeyi deneyin.

6. Ekran Ayarlarını Sıfırlama:
- NVIDIA Denetim Masası içindeki ekran ayarlarını sıfırlayarak tekrar deneyin.

7. Alternatif Çözüm Yöntemleri:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, başka bir çözünürlük veya frekans kombinasyonu deneyin.

Eğer hala sorun yaşıyorsanız, monitörün tam modelini ve kullanılan grafik kartının modelini belirtirseniz, daha fazla yardımcı olabilirim.