NVIDIA Denetim Masası'ndan özel çözünürlük oluşturunca "out of range" hatası

Merhaba. NVIDIA Denetim Masası'ndan özel çözünürlük yaparken aralık dışında hatası veriyor. Monitörüm 70 Hz destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. NVIDIA Denetim Masası'ndan özel çözünürlük yaparken aralık dışında hatası veriyor. Monitörüm 70 Hz destekliyor.
Bu hatayı gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Çözünürlük Ayarlarını Kontrol Edin:
- NVIDIA Denetim Masası'na gidin.
- "Ekran" sekmesindeki "Özel Çözünürlük Oluştur" seçeneğine tıklayın.
- Monitörünüzün desteklediği maksimum çözünürlük değerlerini kontrol edin.

2. Doğru Frekansı Belirleyin:
- Monitörünüz 70 Hz destekliyorsa, özel çözünürlüğü oluştururken bu frekansı girin.
- Örnek: Eğer çözünürlük 1920x1080 ise, 70 Hz'i seçin.

3. Görüntü Uyumluluğunu Kontrol Edin:
- Monitörün bağlantı türünü (HDMI, DisplayPort, DVI) kontrol edin. Bazen bağlantı türü yüksek çözünürlük ve frekans ayarlamalarını etkileyebilir.
- Uyumlu bir kablo kullanın.

4. Monitor Driver Güncellemeleri:
- Monitörünüzün ve grafik kartınızın sürücülerinin en güncel versiyonlarında olduğundan emin olun.
- NVIDIA’nın resmi web sitesinden veya monitör üreticisinin sitesinden sürücü güncellemelerini kontrol edin.

5. Güvenli Modda Deneme:
- Bilgisayarınızı güvenli modda başlatarak görüntü ayarlarını ve sürücüleri varsayılan ayarlarına döndürmeyi deneyin.

6. Ekran Ayarlarını Sıfırlama:
- NVIDIA Denetim Masası içindeki ekran ayarlarını sıfırlayarak tekrar deneyin.

7. Alternatif Çözüm Yöntemleri:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, başka bir çözünürlük veya frekans kombinasyonu deneyin.

Eğer hala sorun yaşıyorsanız, monitörün tam modelini ve kullanılan grafik kartının modelini belirtirseniz, daha fazla yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…