Rehber NVIDIA Frame Generation'un oyunlardaki gecikme değerleri

Kareler arası gecikme düşse bile araya Frame Generation gecikmesi giriyor. Pek bir düşüş olduğu yok bazen artabilir de.

Çoğu durumda bu şekilde dengeleniyor. FPS eğer DLSS ile 55-65 arası ise ciddi bir gecikme azaltıyor fakat DLSS ile 55'in altındaysa bu sefer gecikme artıyor.

Reflex burada devreye girmesi lazım. NVIDIA Reflex artan gecikme değerini düşürmesi gerekiyor yoksa Reflex'in bir anlamı yok. Ben AMD için Anti Lag 2 ve NVIDIA için Reflex özelliği olmayan oyunlarda Frame Generation kullanılmasını önermiyorum. Eğer kas hafızanız çok seçiciyse 5ms artsa bile bunu anlayabiliyorsun ve oyundan soğumaya başlıyorsun.

FPS yüksek gözükmesi tek başına bir anlam ifade etmez. Raster FPS değerinin artması gecikmenin düşmesi anlamına geldiği için FPS yüksek olması bir anlam ifade eder. Kısaca; 100 FPS alıp 10ms gecikme alıp oynamak 250FPS alıp 20 ms gecikme oynamasından binlerce kat daha iyi deneyim sunar.

Mouse çeviriyorum 1.50 saniye sonra falan input geliyor. Frame gen kullanmama sebebim. Düzeltene kadar da kullanmam gibi.

Mouse çeviriyorum 1.50 saniye sonra falan input geliyor. Frame gen kullanmama sebebim. Düzeltene kadar da kullanmam gibi.

Marvel Rivals ve Arc Raiders'da deneme imkanım oldu. Asla fark edilecek bir şey değil.
Her oyunda iyi çalışmıyor olabilir ama dediğim oyunlarda kusursuz denecek seviyede idi.
Aldığım baz FPS 80-120'idi

Marvel Rivals ve Arc Raiders'da deneme imkanım oldu. Asla fark edilecek bir şey değil.
Her oyunda iyi çalışmıyor olabilir ama dediğim oyunlarda kusursuz denecek seviyede idi.
Aldığım baz FPS 80-120'idi

Her oyunda yaşadım problemi maalesef şu ana kadar. Arc raiders bende alacağım hatta ön sipariş veririm 1 2 güne umarım onda düzgün çalışır en azından.

Bayağı fazla gibi. Ben RTX 3060 kartta mod ile Frame Generation açtığımda bile böyle input lag olmuyor. Yağ gibi akıyor. Kartı bayağı zorlayacak seviyeye mi çekiyorsunuz çözünürlüğü ve grafik ayarlarını falan? Eğer zaten 40-30 altı FPS iken Frame Generation açarsanız input lag fazla olur.

FPS 30'ken falan açıyorsun herhalde.

Hayır, zaten 90 130 FPS arası aldığım oyunlarda açıyorum daha güzel performans olsun diye. Bazılarında 70 kadar oluyor ama her türlü frame gen inanılmaz bir input lag veriyor.

70 90 120 arası açıyorum.

Sorun ya oyundan ya da senden kaynaklı. Ben MFG açık bir şekilde BF6 oynuyorum oynanışa zerre etki etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…