Bu yorumu genel sürücü için söylüyorsan katılmıyorum, çünkü RTX 4000 ve 5000 ekran kartımda en son sürücüde daha stabil ve daha yüksek FPS alıyorum. Bu driver konusunda öneri yaparken kendi sorunlarınızı ve sürücünün genel sorunlarını ayırt ederek cevap verirseniz daha iyi olur. Bu, AMD için de geçerli. Mesela senin sürücüde yaşadığın sorunu benim yaşayacağım garanti değildir ama sen kendi yaşadığın sorundan yola çıkarak bana eski sürücü kur dersen ki bu forumda çok görüyorum, benim deneyimimi etkilemiş oluyorsun.

O yüzden driver sorunlarınızı kendiniz halletmeye çalışın, çoğu zaten kişisel hatadan kaynaklı oluyor. Genel sorunlar dediğimiz sürücü sorunlarını herkes aynı anda yaşıyor. Mesela BF2042 crash sorunu, bu global bir sorundu çünkü 10 kişiden 8'i oyunu çöktü. Demek istediğim anlaşılmıştır umarım. Her zaman en son sürücüyü kurmanız gerekiyor. Eğer kritik seviyede sorunlar yaşıyorsanız, o zaman sadece yaşayan kişi eski sürümlere tek tek dönebilir. Ama başkasına, daha yeni sistem toplayan adama bile 577.00 sürümü önermek saçmalıktır, sen nereden biliyorsun adamın sürücüde problem yaşayacağını? Yani şahsen o kişi ben olsam, forumda yardım konusu bile açmam.

Sen yapıyorsun demiyorum bu arada, sadece bu konuya fazla taktım bu forumda çok fazla eski sürücü öneriyorlar, halbuki dün çıkan sürücü 577.00'dan daha stabil çünkü genel sorunların çoğu çözüldü kişisel sorunlar her sürümde olduğu için oraya girmiyorum.

"Her sürücüde daha da kötüleşiyor oyun performansı" burası yanlış bunu demek istedim çok uzun yazmışım :D altta ki fotoğraf eski alıntıladım ama RTX 4000 ve 5000 kartımda böyle bir yükseliş yaşadığım için savunuyorum, son driverda 5070 Ti zaten 9070XT'yi geçti FPS olarak videosunu paylaştım konularımda var. Resimde ki kart 1660S bilerek seçtim eski kartlarda performansı düşürüyor diyenler var öyle bir şey yok. Bu testlerin sağlıklı olmadığını biliyorum bu arada her PC de farklı sonuç veriyor, bazılarında eski sürücü daha yüksek FPS veriyor hepsinin farkındayım. Sadece genele yaymak yanlış bana göre.

Eki Görüntüle 199145

Dediğimin yanlış olduğuna inanmıyorum, aynı oyunları beraber oynuyoruz grupla beraber. Her güncellemede yeni bir hata çıkıyor oyunlar için maalesef. Belki bu sürücüde düzelmiştir bilemiyorum. Evime geçmem lazım Türkiye'deyim şu an.

Sadece ben yaşamıyorum :D örnek olarak söyleyeyim, direkt oyunu açmamı sağlayan hatalar almıştım zamanında. Microsoft Flight Simulator topluluğunda aynı sorunu yaşıyordu herkes. Halen çözülmüş bir sorun değil bu arada. Belli başlı oyunlarda çok daha kötü çalışıyor belli sürücüler genel olarak, FPS oyunları, başka tür oyunlar. Eski sürüme geçince fark anlaşılıyor. Burada kötüleme amacım yok, olan bir gerçeği söylüyorum sadece. 4060 Ti kullanıyorum, 3000 ve 5000 serisi kullanan arkadaşlarımda aynı sorunları yaşıyor maalesef. Genel olarak eski sürücülerle geçmemiz gerekiyor.
Dediğimin yanlış olduğuna inanmıyorum, aynı oyunları beraber oynuyoruz grupla beraber. Her güncellemede yeni bir hata çıkıyor oyunlar için maalesef. Belki bu sürücüde düzelmiştir bilemiyorum. Evime geçmem lazım Türkiye'deyim şu an.

Ben yanlış diyorsun demiyorum, sürücüde herkes sorun yaşıyor ama aynı sorunu herkes yaşamıyor bunu demek istiyorum, herkesin yaşadığı sorunlar hemen fixleniyor, senin bahsettiğin sorun çözülmemiş olabilir, benim demek istediğim bu sadece MFS oynayanları ilgilendiriyor ben o oyunu hayatımda hiç oynamadım ama kendi yaşadığı sorunu oyunla alakası olmayan adama bile eski sürümü kur diyenler gördüm ben buna karşıyım anlatmak istediğim bu, bir tanesi hatta 2024 Aralık sürümünü önermiş 566 olan, o sürümde DLSS4 desteği bile yok. 1 tane yaşadığı sorun yüzünden DLSS4 ve birçok yeni oyun desteğinden vazgeçiriyor yeni PC toplayan adamı.

Ben yanlış diyorsun demiyorum, sürücüde herkes sorun yaşıyor ama aynı sorunu herkes yaşamıyor bunu demek istiyorum, herkesin yaşadığı sorunlar hemen fixleniyor, senin bahsettiğin sorun çözülmemiş olabilir, benim demek istediğim bu sadece MFS oynayanları ilgilendiriyor ben o oyunu hayatımda hiç oynamadım ama kendi yaşadığı sorunu oyunla alakası olmayan adama bile eski sürümü kur diyenler gördüm ben buna karşıyım anlatmak istediğim bu, bir tanesi hatta 2024 Aralık sürümünü önermiş 566 olan, o sürümde DLSS4 desteği bile yok. 1 tane yaşadığı sorun yüzünden DLSS4 ve birçok yeni oyun desteğinden vazgeçiriyor yeni PC toplayan adamı.

Hocam öznel sorunlardan çok genel sorunlar daha önde, dediğim gibi sadece ben değilim. Çok bilinen CS, hunt show down gibi oyunlarda da sorunlar var. Eski sürümlerde FPS artışı görülürken ve DLSS daha iyi çalışırken yeni sürümlerde DLSS de büyük sorunlar oluyor. FPS çok daha düşük oluyor vs. küçük basit sorunlar olsa ses etmeyeceğim ancak büyük sorunlar yaşanıyor.

Hocam öznel sorunlardan çok genel sorunlar daha önde, dediğim gibi sadece ben değilim. Çok bilinen CS, hunt show down gibi oyunlarda da sorunlar var. Eski sürümlerde FPS artışı görülürken ve DLSS daha iyi çalışırken yeni sürümlerde DLSS de büyük sorunlar oluyor. FPS çok daha düşük oluyor vs. küçük basit sorunlar olsa ses etmeyeceğim ancak büyük sorunlar yaşanıyor.

Ben henüz büyük bir soruna denk gelmedim, 59 tane oyun yüklü PC de hepside stabil çalışıyor demek ki şanslıyım. Tarkovda 2023'te driver sorunu yaşadım en son onu da 1 hafta içinde fixlediler.

Ben henüz büyük bir soruna denk gelmedim, 59 tane oyun yüklü PC de hepside stabil çalışıyor demek ki şanslıyım. Tarkovda 2023'te driver sorunu yaşadım en son onu da 1 hafta içinde fixlediler.

Tarkov zaten dua ile ayakta kalıyor. Hayatımda daha rezil bir oyun görmedim. Paranın dibine vuruyorlar halen erken erişim de oyun.

DLSS daha iyi çalışırken yeni sürümlerde DLSS de büyük sorunlar oluyor.

Burasıda bende tam tersi mesela, eski sürücüde DLSS 4 preset J sürümü çok kötü çalışıyordu ghosting yapıyordu, son sürücüde preset K ve VRAM düşüren DLSS sürümünü eklediler kıyaslamalı testler yaptım bariz iyileşme var. Özellikle MFG çok daha stabil oldu bende güncel sürücülerde, ocak şubat sürücüleri berbattı bende katılıyorum.

Burasıda bende tam tersi mesela, eski sürücüde DLSS 4 preset j sürümü çok kötü çalışıyordu ghosting yapıyordu, son sürücüde preset k ve VRAM düşüren DLSS sürümünü eklediler kıyaslamalı testler yaptım bariz iyileşme var. Özellikle MFG çok daha stabil oldu bende güncel sürücülerde, ocak şubat sürücüleri berbattı bende katılıyorum.

Bir süredir girmiyorum dediğim gibi belki düzeltmişlerdir ama cidden kafayı yediriyor bazen NVIDIA.

Bir süredir girmiyorum dediğim gibi belki düzeltmişlerdir ama cidden kafayı yediriyor bazen NVIDIA.

Tekelcilik konusunda bende katılıyorum, 2019 da NVIDIA karta geçmiştim o zaman ki sürücü desteğini gördüğüm için günümüzde tekelciliğin zararlarını inkar edemem. NVIDIA App mesela 1.5 yıl sonra toparlanmıştı, eskisine göre daha stabil ama çoğu kişi nefret ediyor çünkü gfe çok daha iyiydi.