Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

truth

Becerikli
Cihaz
Acer Travelmate P215
Daha önce GeForce Game Ready Sürücüsü 537.58 sürücüsünü kurmuştum ve FPS sorunları düzelmişti. Fakat desteklenen ekran kartları listesinde ekran kartı modelim (MX330) yoktu.

Ekran kartımın olduğu sürüm ise GeForce Game Ready Sürücüsü 537.58 ve bunda FPS düşmeleri var.

İkisi arasındaki fark nedir? Ekran kartımın olmadığı sürümü kullanırsam ne gibi sorunlar yaşarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sürücülerin desteklenen ekran kartları model listesi değişik?
Tekrar kontrol ettim ve ufak bir detay gördüm. Birinde notebook modellerinin listesi diğerinde ise masaüstü modellerinin listesi var. Ancak iki sürücü de aynı. Dosyalar birebir tamamen aynı.

Muhtemelen iki sayfaya ulaşma şekliniz farklı oldu. NVIDIA'nın web siteleri size sürücüleri farklı gibi gösterse de size en uyumlu sürücüyü gösterecektir.

Denemek için ikisini de indirdim ve MD5 doğrulaması yaptım. Tek fark dosyaların adları.

Örnek vereyim. Geforce RTX 5050 sürücüsünü arşivlemek için indirdim. RTX 4050 ve RTX 4060 ekran kartına sahip cihazlarımda çalışacağını tahmin ettiğim için aynı sürücü kurulumunu çalıştırdım ve işe yaradı. Sürücüler yazıldığından çok fazla sürücü bile destekleyebiliyorlar.

Bu arada iki farklı olduğunu düşündüğünüz sürücünün MD5 değerini paylaşıyorum: 6a76a3fbfb0562a31e09225c51452f79

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İki dosya da aynı. :)
Sürücülerin desteklenen ekran kartları model listesi değişik?
Tekrar kontrol ettim ve ufak bir detay gördüm. Birinde notebook modellerinin listesi diğerinde ise masaüstü modellerinin listesi var. Ancak iki sürücü de aynı. Dosyalar birebir tamamen aynı.

Muhtemelen iki sayfaya ulaşma şekliniz farklı oldu. NVIDIA'nın web siteleri size sürücüleri farklı gibi gösterse de size en uyumlu sürücüyü gösterecektir.

Denemek için ikisini de indirdim ve MD5 doğrulaması yaptım. Tek fark dosyaların adları.

Örnek vereyim. Geforce RTX 5050 sürücüsünü arşivlemek için indirdim. RTX 4050 ve RTX 4060 ekran kartına sahip cihazlarımda çalışacağını tahmin ettiğim için aynı sürücü kurulumunu çalıştırdım ve işe yaradı. Sürücüler yazıldığından çok fazla sürücü bile destekleyebiliyorlar.

Bu arada iki farklı olduğunu düşündüğünüz sürücünün MD5 değerini paylaşıyorum: 6a76a3fbfb0562a31e09225c51452f79

Çözüm
Desteklenen kısmına çok takılmayın. Desteklemediği zaman zaten yüklemenize izin vermiyor. Ayrıca Nvidia sitelerinde genel olarak bir düzensizlik var. Genelde TR sayfaları çok fazla güncelleme almıyor veya denetlenmiyor. Yine de aklınıza takıldıysa sürücüyü DDU ile kaldırıp, NvCleanstall ile yükleyebilirsiniz.

NvCleanstall sistemi algıladığından size sadece dizüstü sürücülerini gösterir.

Örnek vereyim. GeForce RTX 5050 sürücüsünü arşivlemek için indirdim. RTX 4050 ve RTX 4060 ekran kartına sahip cihazlarımda çalışacağını tahmin ettiğim için aynı sürücü kurulumunu çalıştırdım ve işe yaradı. Sürücüler yazıldığından çok fazla sürücü bile destekleyebiliyorlar.

Desteklenen kısmına çok takılmayın. Desteklemediği zaman zaten yüklemenize izin vermiyor. Ayrıca NVIDIA sitelerinde genel olarak bir düzensizlik var. Genelde TR sayfaları çok fazla güncelleme almıyor veya denetlenmiyor. Yine de aklınıza takıldıysa sürücüyü DDU ile kaldırıp, NvCleanstall ile yükleyebilirsiniz.

NvCleanstall sistemi algıladığından size sadece dizüstü sürücülerini gösterir.

Çok teşekkür ederim dostlarım :)