carn

Çalışkan
Arkadaşlar selam, elimde NVIDIA GT730 takılı eski bir Windows 10 kurulu PC var. Takılı güç kaynağı maksimum NVIDIA GT1030 kaldırır o yüzden onu takayım bari diye düşündüm. Daha önce hiç ekran kartı değiştirmediğim için çok bir bilgim yok. Araştırma yaptım biraz herkes güvenli modda DDU ile temizle sonra sıfırdan kurulum yap falan yazmış. Ama sizce gerek var mı? Direkt eski kartı çıkarıp yenisini taksam sonra NVIDIA'nın sitesinden güncel sürücüsünü kursam yetmez mi?

Arkadaşlar selam, elimde NVIDIA GT730 takılı eski bir Windows 10 kurulu PC var. Takılı güç kaynağı maksimum NVIDIA GT1030 kaldırır o yüzden onu takayım bari diye düşündüm. Daha önce hiç ekran kartı değiştirmediğim için çok bir bilgim yok. Araştırma yaptım biraz herkes güvenli modda DDU ile temizle sonra sıfırdan kurulum yap falan yazmış. Ama sizce gerek var mı? Direkt eski kartı çıkarıp yenisini taksam sonra NVIDIA'nın sitesinden güncel sürücüsünü kursam yetmez mi?
Hocam 1060'dan 1080'e geçtim. Güncel sürücüleri kurmuyor. Siz manuel olarak DDU üzerinden silip kendiniz yeniden kurulum yapacaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 1060'dan 1080e geçtim. Güncel sürücüleri kurmuyor. Siz manuel olarak DDU üzerinden silip kendiniz yeniden kurulum yapacaksınız.

DDU üzerinden eski sürücüyü silip NVIDIA üzerinden güncel sürücü yüklersem Windows Update daha sonra kendisi sürücüyü değiştirir mi acaba bilginiz var mı?

DDU üzerinden eski sürücüyü silip NVIDIA üzerinden güncel sürücü yüklersem Windows Update daha sonra kendisi sürücüyü değiştirir mi acaba bilginiz var mı?
Hocam zaten siz indirine kadar windows 2022 sürücüsü gibi eski sürücüleri kuruyor. Siz güncel sürücüyü kurduğunuz zaman onun üstüne yazamaz zaten. Baktınız bir şekilde başarmış , aygıt yöneticisi üzerinden sürücü tarihi olarak en yeni olanı tekrardan kurarsınız.

Ekran kartı değişmeden sürücüleri indirip daha sonra kartları değiştirirseniz Windows sürücü kurmaya fırsat bulamaz. Ama böyle bir şey yapmaya gerek yok , bu bir aciliyet değildir hocam.

DDU ile sadece sileceksiniz ve bilgisayarı kapatma seçeneğine basacaksınız o kadar. Sonra yeni kartı takıp bilgisayarı açacaksınız sıfır gibi açılacak. Güvenli moda cart curta gerek bile yok. Sadece sil ve kapat işlemi için DDU lazım o kadar.

NVIDIA üzerinden yeni kartınız için sürücüleri şimdiden indirin ve tıklamaya hazır bir yerde bırakın, direkt kartı değiştirip açtığınız gibi kurarsınız DDU ile sildikten sonra. Siz kurulumu başlatırsanız Windows kuramaz zaten.

NVIDIA üzerinden yeni kartınız için sürücüleri şimdiden indirin ve tıklamaya hazır bir yerde bırakın, direkt kartı değiştirip açtığınız gibi kurarsınız DDU ile sildikten sonra. Siz kurulumu başlatırsanız Windows kuramaz zaten.

Bu söylediğiniz gibi yapacağım. Ben hazır tuttuğum sürücüyü direkt kurduktan sonra Windows Update daha güncel bir sürücü sunamadığı için üstüne yazamaz muhtemelen zaten. Ekran kartından bağımsız diğer gerekli güncellemeler varsa onları yapar sadece.