20182

Uzman
Cihaz
Casper Excalibur G770
Merhaba,

Öncelerden "VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR" hakkında konu açmıştım ve bunun sürücü alaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Laptopu HDMI ile TV bağlayınca oyun çökmüyordu. Bağlama esnasında görüntü tamamı NVIDIA veriyor. Bir gün NVIDIA resmi sitesinden sürücü bölümünde ek bilgi kısmında bunu gördüm yaşadığım çökme olayı hibrit modu alaka olabilir mi? Başka günde nostalji amacıyla Beach Head 2002 oynayayım dedim onda da bazı objelerde arka plan siyahdı ama HDMI yoluyla görüntü direk NVIDIA yapınca düzeliyor. Sanki Intel UHD Graphics ile çalışmak istemiyor veya kafası karışıyor.

Screenshot_20250628_184213_com_kiwibrowser_browser_ChromeTabbedActivity_edit_98643505192161.webp

Bilgisayar: Casper Excalibur G770

Donanımlar:
  • CPU: Intel Core i7-11800H (11.Nesil)
  • GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU & Intel UHD Graphics
  • RAM: 32 GB (2x16 GB)
  • Depolama: 1TB M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Öncelerden "VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR" hakkında konu açmıştım ve bunun sürücü alaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Laptopu HDMI ile TV bağlayınca oyun çökmüyordu. Bağlama esnasında görüntü tamamı NVIDIA veriyor. Bir gün NVIDIA resmi sitesinden sürücü bölümünde ek bilgi kısmında bunu gördüm yaşadığım çökme olayı hibrit modu alaka olabilir mi? Başka günde nostalji amacıyla Beach Head 2002 oynayayım dedim onda da bazı objelerde arka plan siyahdı ama HDMI yoluyla görüntü direk NVIDIA yapınca düzeliyor. Sanki Intel UHD Graphics ile çalışmak istemiyor veya kafası karışıyor.

Eki Görüntüle 158415

Bilgisayar: Casper Excalibur G770

Donanımlar:
  • CPU: Intel Core i7-11800H (11.Nesil)
  • GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU & Intel UHD Graphics
  • RAM: 32 GB (2x16 GB)
  • Depolama: 1TB M.2 SSD
NVIDIA hibrit modunun oyun çökmelerine sebep olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemeleri:
- NVIDIA'nın en son sürücüsünü indirin ve kurun.
- Intel UHD Graphics için de en son sürücüyü kontrol edin ve güncelleyin.

2. Hibrit Modu Kontrol Etme:
- BIOS ayarlarından hibrit modun etkin olup olmadığını kontrol edin.
- Eğer etkinse, bunu "sadece NVIDIA" moduna veya "sadece Intel" moduna değiştirmeyi deneyin.

3. Oyun Ayarları:
- Oynadığınız oyunların grafik ayarlarını kontrol edin.
- Performans modunu seçin ve varsayılan ayarları sıfırlayın.

4. HDMI Bağlantısı:
- HDMI ile dış monitör bağladığınızda, NVIDIA grafik kartı devralıyor olabilir. Oyunları yalnızca bu modda oynayın ve sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin.

5. Enerji Ayarları:
- Windows enerji ayarlarından “Yüksek Performans” modunu seçin.
- “Grafik Ayarları” bölümünden belirli oyunlar için “Yüksek Performans” seçeneğini kullanın.

6. Diğer Yazılımlar:
- Arka planda çalışan yazılımları kontrol edin; bazen bu tür yazılımlar oyunların çökmesine neden olabilir.

7. Test ve Geri Bildirim:
- Her değişiklikten sonra, herhangi bir çökme meydana gelip gelmediğini test edin.

Bu adımlarla sorununuzu gidermeye çalışın. Eğer sorun devam ederse, hikayenizi daha detaylı bir şekilde incelemek için daha fazla bilgiye ihtiyacım olabilir.