PC Uzmanı

Başarılı
Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA sadece bir ekran kartı üreticisi değil, internetin altyapısıdır. Eğer boykotta samimiysen Instagram’ı, telefonu ve yapay zekayı da bırakman gerekir. Çünkü tüm veri akışı, NVIDIA’nın İsrail’deki şirketi Mellanox’un teknolojisiyle sağlanıyor. Kullandığın Instagram, senin kartından çok daha farklı binlerce NVIDIA H100 çipiyle çalışıyor. Sen kart almasan da internete her girdiğinde o İsrail mühendisliğini kullanıyor ve finanse ediyorsun. İnternete bağlıysan NVIDIA’dan kaçışın yok.

NVIDIA sadece bir ekran kartı üreticisi değil, internetin altyapısıdır. Eğer boykotta samimiysen Instagram’ı, telefonu ve yapay zekayı da bırakman gerekir. Çünkü tüm veri akışı, NVIDIA’nın İsrail’deki şirketi Mellanox’un teknolojisiyle sağlanıyor. Kullandığın Instagram, senin kartından çok daha farklı binlerce NVIDIA H100 çipiyle çalışıyor. Sen kart almasan da internete her girdiğinde o İsrail mühendisliğini kullanıyor ve finanse ediyorsun. İnternete bağlıysan NVIDIA’dan kaçışın yok.
Kısacası ben NVIDIA almam demek teknik olarak imkansız, internete bağlı olduğun sürece istesen de istemesen de bu sistemin içindesin.

Alternatif var mı? Hayır. Eline alacağın çoğu şeyde ABD, İsrail veya Çin'in dokunuşu var.
(Doğu Türkistan konusuna İsrail nefreti kadar parmak basılmaması yarıyor. Ya tüm haksızlıklara eşit muamele uygulayın, ya da hiç yapmayın. Voke/SJW'lerin ortak problemi)

Alternatif var mı? Hayır. Eline alacağın çoğu şeyde ABD, İsrail veya Çin'in dokunuşu var.
(Doğu Türkistan konusuna İsrail nefreti kadar parmak basılmaması yarıyor. Ya tüm haksızlıklara eşit muamele uygulayın, ya da hiç yapmayın. Voke/SJW'lerin ortak problemi)

Yeni AMD kartları da çıkacakmış, 32 GB AMD ekran kartı. NVIDIA'nın çok iyi alternatifleri geliyor.

Ben de RTX 5080 kullanıyorum ama bu saatten sonra NVIDIA boykot! Artık hiçbir kartını almam. İsrail'e tesis kurup İsrail üzerinden paranı bölüşüp işletmek nedir?

Eğer gerçekten adamakıllı boykot yapmak istiyorsan kullandığın sosyal medya hesaplarının hepsini kapat çünkü size göre her şey boykot oluyor.
Neyse, sonraki kartım NVIDIA olacak. Senin almadığın kartlar ile oluşan açığı kapatırım o zaman. NVIDIA reis ayakta kalacak.
Filistin'i savunduğu için mühendislerini kovan Google'ın işletim sistemini de tarayıcısını da kullanmayacaksın o zaman. Gelip burada NVIDIA boykot diye millete NVIDIA kötülemeyeceksin.

Yeni AMD kartları da çıkacakmış 32 GB AMD ekran kartı NVIDIA'nın çok iyi alternatifleri geliyor.

32 GB VRAM ile ne yapacaksın Allah aşkına sanki NASA mühendisisin AMD optimizasyonu ile NVIDIA'nın 24 GB'lık performansını yakalayabileceğin bile belli değil :D

Tartışma bir yana, doğum günün kutlu olsun hocam. Nice senelere :)