5060 Ti performansı 4070 ayarında olur. Yeni kare oluşturma ile grafik ayarlarını yükselteceğimiz için 8 GB yeterli gelmeyecektir. 12 GB 5070 için ucu ucuna yetecek bence. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama CUDA sayısı vs 4070 ile çok benzer. Büyük ihtimal FPS artışını kare oluşturma ve DLSS yapıyor. Bu yüzden kas gücü düşük kartın. Doğal olarak 16 GB koymayı gereksiz görmüşlerdir.
Kas gücü artışı genel olarak diğer serilere kıyasla düşük duruyor, Nvidia zaten iyice AI şirketine dönüştüğünden bundan sonra da kas gücü artışı bu oranların üstüne zor çıkar gibi. Bana yine de 5060ti'ın 16gb versiyonu çıkar gibi geliyor, gamerlar dışında 16gb 4060ti yapay zeka ile uğraşıp 2. el 3090 bulamayan insanlar arasında baya popülerdi.

Kas gücü artışı genel olarak diğer serilere kıyasla düşük duruyor, NVIDIA zaten iyice AI şirketine dönüştüğünden bundan sonra da kas gücü artışı bu oranların üstüne zor çıkar gibi. Bana yine de 5060 Ti'ın 16 GB versiyonu çıkar gibi geliyor, gamerlar dışında 16 GB 4060 Ti yapay zeka ile uğraşıp 2. el 3090 bulamayan insanlar arasında bayağı popülerdi.

NVIDIA 60 serisine bol VRAM koymayı sever. Özellikle 70 serisi üvey evlat muamelesi görüyor.

NVIDIA 60 serisine bol VRAM koymayı sever. Özellikle 70 serisi üvey evlat muamelesi görüyor.
Asıl üvey evlat bence XX90 hocam her seri çıktığında en pahalı hurdaya dönüşüyorlar. 3090 gibi bir kart bile sıradanlaştı zamanında ne fiyatlara satılmıştı xx50 ve xx90 hiçbir zaman mantıklı olmuyor. Tabii ekonomik durumunuz iyiyse teknolojiyi en üstten takip edebilirsiniz bu fiyatları veren kişiler genelde oyun için almıyor orası ayrı hitap kitlesi daha farklı.

5070 gibi kartlarda 1440p kartı olduğu için 12 GB VRAM sorun olmayacak.
4070 kullanıcısı olarak yorum yapmam gerekiyor. Genel olarak sorun olmuyor ancak bugüne kadar 2 oyunda sıkıntı yaşadım. Birincisi Immortals of Aveum'da FG VRAM sınırına takıldığında anlık 100 küsur olan FPS 30lara düşüp 2-4 saniye arasında düzeliyordu. Bu çok sorun değildi. Ayrıca UE5'in kendinde olan Lumen vardı RT olarak.

Senua's Saga HB 2'de de sorun olmadan oynattı diyebilirim ancak 10.5-11GB ları görüyordu.

Indiana Jones oynuyorum şu an ara sıra ve RT kesinlikle açılmıyor ultra ayarlarda. Indiana Jones'u mesela RT olmadan her şey full şekilde ve FG kapalı DLSS açık ve Quality modunda 90-130 fps oynuyorum. Eğer RT düşünülüyorsa 5080 bile GDDR7 memorye de sahip olsa 4K için uygun değil mesela. 4K için 5090 lazım her türlü yine stabil bir deneyim için Full RT açılacaksa ki bence Full RT için Nvidia bile hazır değil VRAM'i kıstığı için.

Son düzenleyen: Moderatör:
4070 kullanıcısı olarak yorum yapmam gerekiyor. Genel olarak sorun olmuyor ancak bugüne kadar 2 oyunda sıkıntı yaşadım. Birincisi ımmortals of Aveum'da fg VRAM sınırına takıldığında anlık 100 küsur olan FPS 30lara düşüp 2-4 saniye arasında düzeliyordu. Bu çok sorun değildi. Ayrıca UE5'in kendinde olan lumen vardı RT olarak.

Senua's saga HB 2'de de sorun olmadan oynattı diyebilirim ancak 10.5-11GB ları görüyordu.

Indiana jones oynuyorum şu an ara sıra ve RT kesinlikle açılmıyor Ultra ayarlarda. Indiana Jones'u mesela RT olmadan her şey Full şekilde ve fg kapalı DLSS açık ve quality modunda 90-130 FPS oynuyorum. Eğer RT düşünülüyorsa 5080 bile GDDR7 Memory'e de sahip olsa 4K için uygun değil mesela. 4K için 5090 lazım her türlü yine stabil bir deneyim için Full RT açılacaksa ki bence Full RT için NVIDIA bile hazır değil VRAM'i kıstığı için.

RT açınca benim 4070 Ti super de yamuluyordu indiana Jones'ta. Oyunlarda bozuk çıkıyor. DLSS mevzusuna fazla güveniyorlar. VRAM bazen yetmiyor ama dediğim gibi NVIDIA'nın bu tutumunu değiştirmenin tek yolu ekran kartlarını almamak olur. Rakipleri de yetişemediği için mecbur millet NVIDIA alıyor. Seve seve 12 GB kartlara alışmamız gerekiyor bu yüzden. %90 pazar payları var normal yani.

Asıl üvey evlat bence XX90 hocam her seri çıktığında en pahalı hurdaya dönüşüyorlar. 3090 gibi bir kart bile sıradanlaştı zamanında ne fiyatlara satılmıştı XX50 ve XX90 hiçbir zaman mantıklı olmuyor. Tabii ekonomik durumunuz iyiyse teknolojiyi en üstten takip edebilirsiniz bu fiyatları veren kişiler genelde oyun için almıyor orası ayrı hitap kitlesi daha farklı.

90 serisi alan adam oyun için değil de iş için alıyordur. 90 serisi tabiri caizse hayvan gibi güçlü olduğu için üretkenlikle uğraşan adamın işini kolaylaştırıyor. Doğal olarak daha hızlı GPU demek daha çok para demek. Bu sayede bu durumu egale edebiliyor. Oyun için en fazla 80 serisi alınması lazım.

RT açınca benim 4070 Ti super de yamuluyordu indiana Jones'ta. Oyunlarda bozuk çıkıyor. DLSS mevzusuna fazla güveniyorlar. VRAM bazen yetmiyor ama dediğim gibi NVIDIA'nın bu tutumunu değiştirmenin tek yolu ekran kartlarını almamak olur. Rakipleri de yetişemediği için mecbur millet NVIDIA alıyor. Seve seve 12 GB kartlara alışmamız gerekiyor bu yüzden. %90 pazar payları var normal yani.
Valla hocam FSR 4 düzgün performans verirse ve 9090 XT gibi bir kart çıkartırlarsa eğer OLED 4K ile AMD'ye geçerim açıkçası. RT'yi ben şahsen çok umursamıyorum sizin kart bile yamuluyor 16 GB ile. Bunun dışında 4070 Ti Super ile 4070 arasında fark kalmıyor ki zaten hocam. Yani DLSS açtığınızda zaten 4070 - 4080 felan 1440p'de hepsi aynı açıkçası. 4K için demiyorum. DLSS yetmediği yerde FG ile hikayeli oyunlar akıyor. RT nin en az bir 3-5 yılı var tam olarak çözülmesi için.

Vallahi hocam FSR 4 düzgün performans verirse ve 9090 XT gibi bir kart çıkartırlarsa eğer OLED 4K ile AMD'ye geçerim açıkçası. RT'yi ben şahsen çok umursamıyorum sizin kart bile yamuluyor 16 GB ile. Bunun dışında 4070 Ti super ile 4070 arasında fark kalmıyor ki zaten hocam. Yani DLSS açtığınızda zaten 4070 - 4080 falan 1440P'de hepsi aynı açıkçası. 4K için demiyorum. DLSS yetmediği yerde fg ile hikayeli oyunlar akıyor. RT'nin en az bir 3-5 yılı var tam olarak çözülmesi için.

9070XT top model olacak. Sızıntılara göre 4070 Ti ile benzer performans veriyordu. Zaten üst segmentten çekildiğini açıkladı AMD. 40 serisinde 4090'a rakip kart üretmedi. 4080 için 7900XTX vardı. Artık 5080 için 9090XT falan olmayacak. RTX50 serisinin rakibi yok kısaca.
VRAM mevzusu için bu var ama pek işe yaramıyor gibi.

IMG_2445.webp

Fiyatlar böyleyse (ki başlangıç fiyatları) bu durumda 4000 serilerinde fiyat indirimleri başlar mı yoksa aynı mı kalır bir fikri olan var mı?

Fiyatlar böyleyse (ki başlangıç fiyatları) bu durumda 4000 serilerinde fiyat indirimleri başlar mı yoksa aynı mı kalır bir fikri olan var mı?

Stoklar azalacağı için indirim olacağını düşünmüyorum. Tam tersi bindirim olur. 4070 Ti super ve 4080 Super fiyatları arttı çünkü. Hatta 23K'ya 4070 Super bulabiliyorduk onu da bulamıyoruz şu an. En ucuz 4070 Super 25 bin TL olmuş. RTX30 serisinde indirim görmemiştik yine aynı şekilde olur.