Detaylar
Kim cevapladı?5070, 4090'dan iyiymiş vay be. Bu NVIDIA bilgisayardan anlamayan insanları çok iyi kandırıyor helal olsun.
F/P olarak değerlendirirsek evet daha iyi. Aynı performansı fg ile alabiliyorsun. Hem de 3'te 1 fiyatına alıyorsun. 4090 da zaten multi fg desteği yok.
4090 sahiplerinin anlık sıfat.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Ee zaten mesele tamamen fiyat. Bu olursa alınır yoksa kimse almaz.Max 449 dolar olmalı 9070XT. Yoksa kimse almaz görürsün.
Araya bir değil 4 frame koyuyor. FG akıcı gelmiyor bana 4070 sahibi olarak sadece bir oyunda kullandım başka da kullanmadım.5070, 4090 dan iyiymiş vay be. Bu nvidia bilgisayardan anlamayan insanları çok iyi kandırıyor helal olsun.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
F/P olarak değerlendirirsek evet daha iyi. Aynı performansı fg ile alabiliyorsun. Hem de 3'te 1 fiyatına alıyorsun. 4090 da zaten multi fg desteği yok.
4090 sahiplerinin anlık sıfat.
Hangi oyunda adam akıllı fg açabiliyorsun? Ya da 60 fps altı oyunlarda açtığın fg işe yarıyor mu? 12gb vram koymuşlar hala daha 4090 dan daha iyi deniliyor. Teknoloji cahili olmak ne güzel ya. İndiana Jones bile en düşük ayarlarda 8gb vram'i 1080p de tüketirken 2 yıla 12'nin yeteceğini nasıl düşünüyorsunuz. O zamanda FG kurtarır değil mi sizi?
4080 ve 4080s arasında olacak gibi ve böyle olursa FSR 4 ile yeterli olur. Önemli olan fiyatı. Uygun olursa ciddi satar.
Olmaz. Data server ve yapay zeka işleri haricinde PCI-e 4.0 X8 bile 5000 serisine yeter oyun için ve render için. 16 GB 4K için sınırda. RT veya lumen devreye girdiğinde en az 20-24 GB lazım 4K için.
Para varsa 5090 alıp geç hocam.
Hocam zaten 4K da oyun oynayıp yayın yapacağım için darboğaz korkusu vardı forumda ben iki kez konu açmıştım orada bana AM5 sokete geç diyen çok oldu ama yazın elime güzel meblağa para gelecek onunla RTX 5090 alabilirim bir aksilik olmazsa şayet şu an yeni sistem toplamaya kalksam sanırm 350k cebimden çıkarmam gerek ben şu an sistem değiştirmek biraz sıkıntılı çünkü AMD 2027 de AM6 sokete geçecek sanırm o zaman güncellerim diyorum bir sorum daha olacak PCI 4.0 da ne kadar performans kaybım olur hocam.
Ee zaten mesele tamamen fiyat. Bu olursa alınır yoksa kimse almaz.
549 dolar 5070. 9070XT 499 dolar olursa aşırı saçma olur. 50 dolar koyar millet NVIDIA alır. Taş çatlasa 449 dolar olmalı. O yüzden kas gücü de aman aman iyi olmayacaktır. Ya 449 dolar 4070 Ti ayarında olacak ya da 499 dolar 4080 ayarında olacak. Söylentiler 4070 Ti ayarında olduğu yönünde. Büyük ihtimal 4070 Ti'den %2-3 daha hızlı olacak. Böyle bir durumda 499 dolar aşırı pahalı olacaktır.
FG VRAM tüketimini epey arttırıyor 12 GB kesinlikle yetmeyecek. Yeni bir kart alınacaksa 5070 Ti altında bir kart almak pek mantıklı değil. O mutli frame generation dedikleri şeyden ciddi şüphelerim var zaten düşük FPS'de kesinlikle bir işe yaramayacaktır. x4 modunu da sırf istatistikleri şişirmek için yaptıklarını düşünüyorum.Hangi oyunda adam akıllı fg açabiliyorsun? Ya da 60 fps altı oyunlarda açtığın fg işe yarıyor mu? 12gb vram koymuşlar hala daha 4090 dan daha iyi deniliyor. Teknoloji cahili olmak ne güzel ya. İndiana Jones bile en düşük ayarlarda 8gb vram'i 1080p de tüketirken 2 yıla 12'nin yeteceğini nasıl düşünüyorsunuz. O zamanda FG kurtarır değil mi sizi?
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
MFG baya iyi ama VRAM yetersiz. 5070 Ti'dan aşağısı alınmaz, katılıyorum.FG VRAM tüketimini epey arttırıyor 12 GB kesinlikle yetmeyecek. Yeni bir kart alınacaksa 5070 Ti altında bir kart almak pek mantıklı değil. O mutli frame generation dedikleri şeyden ciddi şüphelerim var zaten düşük FPS'de kesinlikle bir işe yaramayacaktır. x4 modunu da sırf istatistikleri şişirmek için yaptıklarını düşünüyorum.
- Makaleler
- 4
Maalesef VRAM yetersiz. F/P olduğu su götürmez bir gerçek ama VRAM miktarını üvey evlat gibi bırakıp yapay zekaya odaklanmaları işi bir tık bozuyor. Her türlü 4070 Ti Super'le olacağım.
Bu arada konu sahibinin yazdığı fiyatlarla ekran kartlarının Türkiye'de satışa çıkacağına inanan var mı? Onların fiyatları bir 5000 TL daha fazla olur. Vergi, o, bu derken.
Bu arada konu sahibinin yazdığı fiyatlarla ekran kartlarının Türkiye'de satışa çıkacağına inanan var mı? Onların fiyatları bir 5000 TL daha fazla olur. Vergi, o, bu derken.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
1.000 TL'ye kadar bilgisayar masası için ayak destek ünitesi önerisi
- Michael MYERS
-
-
Yeni mesajlar
-
Fiziksel hırsızlığa karşı BitLocker ve Tam Disk Şifreleme verileri nasıl korur?
- Hermione Jean Granger
-