FG VRAM tüketimini epey arttırıyor 12 GB kesinlikle yetmeyecek. Yeni bir kart alınacaksa 5070 Ti altında bir kart almak pek mantıklı değil. O mutli frame generation dedikleri şeyden ciddi şüphelerim var zaten düşük FPS'de kesinlikle bir işe yaramayacaktır. x4 modunu da sırf istatistikleri şişirmek için yaptıklarını düşünüyorum.
Ben multi frame generation'un çok işe yarayacağını düşünmüyorum. Tarafsız kanallardan inceleme videosu gelmeden nvidia'yi övemem. The Finals'ta yanlış görmediysem Nvidia Reflex 2 videosunda görüntü bozuluyordu hatta. Bunun sebebi The Finals'mi Nvidia Reflex'mi emin değilim ama.

Maalesef VRAM yetersiz. F/P olduğu su götürmez bir gerçek ama VRAM miktarını üvey evlat gibi bırakıp yapay zekaya odaklanmaları işi bir tık bozuyor. Her türlü 4070 Ti Super'le olacağım.

Bu arada konu sahibinin yazdığı fiyatlarla ekran kartlarının Türkiye'de satışa çıkacağına inanan var mı? Onların fiyatları bir 5000 TL daha fazla olur. Vergi, O, bu derken.

İlk gün bir 100 adet satılır bir daha o fiyata düşmez.

Arkadaşlar kim nederse desin saygım var ama Nvidia insanları fena kandırıyor. Uzun zamandır grafik performansını artırmıyorlar yani. Yapay zeka ile hile yapıyorlar.

3060 Ti vs 4060 vs 4060 Ti yani DLSS 3 FG olmasa diyelim kayda değer bir fark yok yani. Ha ne oldu Loseless Scaling'te 3060 Ti'de çalışıyor ve Frame Gen oluyor.

Hatta bellek avantajı bile oluyor 3060 Ti'nin.

Bence hoş bir şey değil. Ortada gerçek görüntü yok yani. Normal şartlarda hala bu GPU'lar hala güçlü değil bence.