oooiky

Uzman
Öncelikle iyi sosyaller dilerim. Neredeyse son 4 driver güncellemesinde yaşadığım bir sorun var. Her driver güncellediğimde NVIDIA Denetim Masası yok oluyor, FPS yarıya yarıya düşüyor. Bazen kendi kendine driver'larını siliyor. 1 hafta önce format attım, driver'ları yükledim, sorun olmadı. Bugün yeni gelen güncellemeyi kurdum, FPS düştü,

Denetim Masası yok. DDU'dan silip yükledim, yine aynı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA Denetim Masası'nın yok olmasının sebebi desteğinin kaldırılmış olması. FPS düşüşleri için sistemini ve mevcut driver sürümünü paylaşır mısın?

Bir önceki sürüme dönmeyi deneyin maalesef NVIDIA ne zaman guncelleme yapsa FPS'ler düşüyor. Farkli bir sebep yoksa kontrol ediniz EXPO falan kapanmış olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
616.92 sürümünde genel olarak FPS'i yarı yarıya düşüren ya da sürücüyü kendi kendine silen bilinen global bir problem yok, ben de kullanıyorum ve performansla ilgili sorun yaşamadım.

NVIDIA Denetim Masası klasik sağ tık menüsünden düşse bile tamamen kaldırılmış değil, DCH sürücülerde Microsoft Store arka plan servislerine bağlı çalışıyor veya doğrudan NVIDIA App üzerinden yönetiliyor.

Eski sürücüye döndüğünde FPS anında eski haline geliyor mu, yoksa düşüklük devam ediyor mu? Bir de oyun içi frekans ve kullanım değerlerini paylaşabilir misin?

616.92 sürümünde genel olarak FPS'i yarı yarıya düşüren ya da sürücüyü kendi kendine silen bilinen global bir problem yok, ben de kullanıyorum ve performansla ilgili sorun yaşamadım.

NVIDIA Denetim Masası klasik sağ tık menüsünden düşse bile tamamen kaldırılmış değil, DCH sürücülerde Microsoft Store arka plan servislerine bağlı çalışıyor veya doğrudan NVIDIA App üzerinden yönetiliyor.

Eski sürücüye döndüğünde FPS anında eski haline geliyor mu, yoksa düşüklük devam ediyor mu? Bir de oyun içi frekans ve kullanım değerlerini paylaşabilir misin?

Şöyle ki aynı sürücüyü format atıp indirince düzgün çalışıyor ama şu an indirdiğimde oyunlarda darboğaz tavan yapıyor şu an manuel olarak indirdim sorun yok gibi bilemiyorum.

Şöyle ki aynı sürücüyü format atıp indirince düzgün çalışıyor ama şu an indirdiğimde oyunlarda darboğaz tavan yapıyor şu an manuel olarak indirdim sorun yok gibi bilemiyorum.
Hızlı Kurulum yaptığında bazen eski sürücünün gölgelendirici önbelleği ve registry kayıtları temizlenmeden yenisinin üstüne binmiş olabilir

Güncellemeleri NVIDIA'nın sitesinden manuel indirip kurulum ekranında Özel seçeneğini seç ve alttaki Temiz kurulum yap kutucuğunu işaretle.

Büyük sürücü geçişlerinde biriken bozuk gölgelendiricileri temizlemek için Disk Temizleme aracından DirectX Gölgelendirici Önbelleği'ni silip sistemi bir kez yeniden başlat.