Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Beyazıt 48

Üstün
Makaleler
1
Yer
Bursa, Turkey
Esenlikler.

RTX 5050 115 W ekran kartına sahibim. En son driver güncellemesinden sonra ekrandaki renkler ve görev çubuğu bir anda kararmaya ve 5-6 saniye sonra eski haline dönmeye başladı. DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrardan kurdum ancak işe yaramadı. NVIDIA ve masaüstü renk ayarları ile oynadım yine işe yaramadı. Çözümü nedir?

Teşekkürler.

Sürücü Sürümü - 616.56 Yayın Tarihi 26 Ağustos 2026
Aygıt Yöneticisi;

1788179899817.webp

Detaylı Sistem Özellikleri:

Casper Excalibur G870
Intel Core i5 13420H
16GB DDR5 5600 Mhz CL46 RAM
RTX 5050 115W GPU
1 TB M2 SSD
Windows 11 25H2

Çözüm
Bilgisayarın yanında gelen usb'nin içindeki driverları kurdum. DDU öncesi sürümü hatırlamadığım için birşey diyemiyorum.
DDU ile tekrar bir temizlik yapın. Sürücüyü NVIDIA'nın kendi sitesinden indirin, bir önceki sürümü indirin. Zannediyorum bir önceki sürüm 610.88 olmalı.

1788180368308.webp
616.56 sürümünde bende de aynı sorun var, nadiren oluyor. Eğer rahatsız ediyorsa bir önceki sürüme dönülebilir. 8 bpc modundaki monitörlerde daha sık görülüyor. 10 bpc’ye geçmek veya Windows’un ACM’sini etkinleştirmek sorunu durduruyor. NVIDIA da sorunun farkında ve düzeltmek için çalışıyormuş. Yakında bir hotfix veya yeni sürücüyle düzeltilir diye düşünüyorum.

HQ_ttFHXMAAxBIH.webp

Kullanıyorsanız kalsın, problem yok. Siz DDU ile kaldırıp indirdiğiniz sürücüyü kurun yeterli. Son sürücüler problemli olabiliyor.
Hocam DDU ile sürücüleri kaldırıp bir önceki sürümü direkt kurdum. Kurulumda hızlı kurulum seçeneğini seçip devam ettim ve ardından NVIDIA App'i kurdum. Şuanlık bir problem gözükmüyor.

Son bir sorum olacaktı hocam, bilgisayarı aldığımda usb'nin içinde çok fazla sürücü klasörü vardı bu kadar şeye gerek var mı?
1788181450026.webp

NVIDIA Control Paneli kurmadım sanırım NVIDIA App ile birleştirmişler.

616.56 sürümünde bende de aynı sorun var, nadiren oluyor. Eğer rahatsız ediyorsa bir önceki sürüme dönülebilir. 8 bpc modundaki monitörlerde daha sık görülüyor. 10 bpc’ye geçmek veya Windows’un ACM’sini etkinleştirmek sorunu durduruyor. NVIDIA da sorunun farkında ve düzeltmek için çalışıyormuş. Yakında bir hotfix veya yeni sürücüyle düzeltilir diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 277086
10 BPC bende gözükmüyor hocam. Windows ACM ayarları ile oynadım ancak olmadı. Şuan yaptığım bir önceki sürüme geçtim ve bir sorun gözükmüyor.

Hocam DDU ile sürücüleri kaldırıp bir önceki sürümü direkt kurdum. Kurulumda hızlı kurulum seçeneğini seçip devam ettim ve ardından NVIDIA App'i kurdum. Şuanlık bir problem gözükmüyor.

Son bir sorum olacaktı hocam, bilgisayarı aldığımda usb'nin içinde çok fazla sürücü klasörü vardı bu kadar şeye gerek var mı?
Eki Görüntüle 277090
NVIDIA Control Paneli kurmadım sanırım NVIDIA App ile birleştirmişler.
Her şey App üzerinden kontrol edilebiliyor artık. Onun dışında USB'nin içindeki dosyalar kalsın, eski tarihli olabilirler.

Her şey App üzerinden kontrol edilebiliyor artık. Onun dışında USB'nin içindeki dosyalar kalsın, eski tarihli olabilirler.
Yüksek ihtimalle eski tarihliler hocam. En son değiştirme tarihi 2025 Haziran olarak gözüküyor. Şu anlık sorunum çözüldü. Teşekkür ediyorum. :D