Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda eski sürümden başladı. Tekrar yeni sürümü kurmayı denemeli miyim?

Eki Görüntüle 141245
Yeni sürümde başlamış.

Bilgisayarda inanılmaz yavaşlık var.
Benzer sorunu bugün çıkan değil de önceki sürücüde yaşamıştım. Yüklemeden sonra siyah ekran oldu. Bilgisayarı tuşla kapatıp açınca güncel sürücüdeydi. Ama görsel bir yavaşlama vardı. DDU ile kaldırıp tekrar yükledim. Yine de 572.xx sürücülerinde genel bir yavaşlık var.

Kısaca DDU ile bu sürücüyü kaldırın ve yeni gelen sürücüyü kurun.

Genel olarak daha akıcı olduğunu söyleyebilirim. Çok fazla sorunu 5060 Ti için çıktığı belirtilse de bu sürücüde çözmüşler. Bağlantıda detayları var.

Benzer sorunu bugün çıkan değil de önceki sürücüde yaşamıştım. Yüklemeden sonra siyah ekran oldu. Bilgisayarı tuşla kapatıp açınca güncel sürücüdeydi. Ama görsel bir yavaşlama vardı. DDU ile kaldırıp tekrar yükledim. Yine de 572.xx sürücülerinde genel bir yavaşlık var.

Kısaca DDU ile bu sürücüyü kaldırın ve yeni gelen sürücüyü kurun.

Genel olarak daha akıcı olduğunu söyleyebilirim. Çok fazla sorunu 5060 Ti için çıktığı belirtilse de bu sürücüde çözmüşler. Bağlantıda detayları var.
Hocam en günceli mi kurayım yoksa eskiye tekrar mı döneyim? Tekrar sorun yaşar mıyım?

Chipset sürücüsü kurulu değilse bu tarz sorunlar olabiliyor, NVIDIA sürücüsünü kaldırıp chipseti kurup tekrar NVIDIA sürücüsünü kurabilirsiniz.

@ozgunokia,
Cahilim ben hocam, chipset sürücüsünü 50 kez duydum ama, nasıl kurulur, ne olur bilmiyorum. O ne :)

Hocam en günceli mi kurayım yoksa eskiye tekrar mı döneyim? Tekrar sorun yaşar mıyım?

Cahilim ben hocam, chipset sürücüsünü 50 kez duydum ama, nasıl kurulur, ne olur bilmiyorum. O ne :)

Sistemin en önemli sürücüsü chipset, anakart modelinden üretici sitesine girip sürücüler kısmından indirip yükleyebilirsiniz.

Günceli yükleyin. Güncelde bayağı sorunları çözmüşler. Yani sürücü tarafında büyük sorunlar yok. Önceki sürücüye Shadows için katlanıyordum, o sürücü bundan sorunluydu.

Chipset ise anakart modelini söylerseniz bağlantısını bırakalım. Chipset güncellemesi basit.

Günceli yükleyin. Güncelde bayağı sorunları çözmüşler. Yani sürücü tarafında büyük sorunlar yok. Önceki sürücüye Shadows için katlanıyordum, o sürücü bundan sorunluydu.

Chipset ise anakart modelini söylerseniz bağlantısını bırakalım. Chipset güncellemesi basit.
BIOSTAR B450 MH. Kurmaya çalıştım ama açarken AMD yazılımı kurulacak falan dedi RX serisi için sandım kurmadım.

DDU ile driver'ı silip yükledim.

BIOS güncellemesi yapmadım, birazdan yapacağım ve son durumu söyleyeceğim. Sistemi yeniden başlatınca bir sorun göremedim. BIOS'um Windows 11 çıkmadan önce ki tarihte. 2020'de bu yüzdende yaptığı şeyler olabilir.

Hocam attığınızı kurdum ama benimki BIOSTAR B450 MH yani direkt B450 değil. Sorun olur mu?

Son düzenleme: