NVIDIA vs AMD farkı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vurkan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    amd nvidia
4060 Ti kullanıyorum, 8 GB versiyonu. Su guncellenen Starfield' dahil olmak uzere Ultra ayarlar, 1080p ve upscale olmadan oyunu 60+ oynuyorum.

İsin izleme acinca yine Ultra ayarlarda upscale olmadan 40 FPS.

Upscale acinca isin izleme ile 80 FPS+.

Upscale olarak DLSS 3.5 yoksa DLSS Q ya da DLAA acarim.

Upscale aciyorum genelde, cunku daha iyi nativden bence ve ekran kartinin watt kullanim oranini dusuruyor.

Kart en fazla 160 watt cekiyor ki bence cok dusuk, upscale acinca 80-110 arasi watt cekiyor buyuk oyunlarda.

Ayrica Switch, Wii'u ve PS3 oyunlarini da 60 FPS oynuyorum.

VRAM sorunu ya da eksikligi daha hissetmedim.

Subat ayinda 13.000 TL'ye sifir almistim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD alırsan sanayideki ustayla, NVIDIA alırsan oynayacağın oyunla iyi anlaşırsın.

Oha adam direkt NVIDIA ismiyle kaydolmuş.

Techolay gibi büyük bir teknoloji forumunun yazı işleri müdürünün böyle bir şey demesi resmen içler acısı.

Paran yoksa eski teknoloji kullanmak istiyorsan sürekli sıkıntı yaşamak istiyorsan WattMan seviyorsan AMD alacaksın. Ama paran varsa son teknoloji istiyorsan sıkıntı yaşamak istemiyorsan ve WattMan gibi salak saçma şeyler yaşamak istemiyorsan NVIDIA alabilirsin.

NVIDIA yazılım olarak çok daha iyi. DLSS gibi teknolojiler olsun, AMD biraz daha saf performansa dayalı F/P ekran kartları üretiyor.

Abi VRAM konusunda AMD mi daha iyi yoksa sen mi? VRAM teknolojisi olarak.

AMD alırsan sanayideki ustayla, NVIDIA alırsan oynayacağın oyunla iyi anlaşırsın.

O kadar doğru ki.

Son düzenleme:
@POSTAL sanırım bilgisayarın sadece postal kaldırdığı için biraz hüzüntü duygusu var içinde, AMD' ye çamur atmayı bırak.

Yapacağınız işlere bağlı aslında. Ve hangisi ucuzsa ve işinizi görecekse onu alın geçin. Linux kullanacaksanız mümkünse AMD olsun.

Yapacağınız işlere bağlı aslında. Ve hangisi ucuzsa ve işinizi görecekse onu alın geçin. Linux kullanacaksanız mümkünse AMD olsun.
Yok Nvidia'da çok başarılı. Ben denedim. Açılabilen oyunların performansı güzel. Biraz daha DLSS3 için ayar yapman gerekiyor o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…