2 yıl sorunsuz RX 6600 XT kullandım.
Sonra WattMan hatasından dolayı 3060 Ti'ye geçtim.
1 ay 9060 XT 16 GB kullandım, yine benzer hatalardan sonra
Güncel olarak 5070 kullanıyorum.
Cevabım NVIDIA.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA artık basit bir ekran kartı üreticisi değil, gelecek NVIDIA'nın.

Açıkçası bu yoruma DLSS 5'in duyurulmasından ötürü katılıyorum. Geleceğin dünyasında NVIDIA sadece bilgisayar başı kartlarla veya yapay zekalar için üretilen çiplerle kalmayacak; direkt yapay zekayı eğitecek ve sadece çip üreten bir firma olmaktan çıkacağını düşünüyorum. Belki AMD'yi bile alabilirler ileride ama buna çok realist de bakmıyorum bir yandan.

NVIDIA al. AMD göbeğini çatlatıp en üstün GPU donanımını da hazırlasa bile yazılım tarafında içi boş. Sürekli kilitlenen, her tıklamanda dakikalarca bekleten bir ayar sayfası var. NVIDIA ayarları su gibi akıyor, oyun ayarları daha hızlı güncelleniyor. Yapay zeka tarafında yine AMD'nin önünde. Çin yeni bir marka çıkartmazsa NVIDIA. Rekabet modunu açarlarsa Çin tarafına anında dönerim.

Son 2 yılda bazı kuzenlerim ve arkadaşlarım AMD ekran kartlı sistemler aldılar. Hatta birkaçına kendi sistemimi topladığım için tecrübe sahibi olduğumdan toplama kısmında yardım ettim, parçaları ben seçmedim. Sonuç olarak onların yarısı, bu kadar kısa sürede NVIDIA'ya geçiş yaptılar ve yaşadıkları sorunlar yüzünden düşünenler de var.

Marka fanlığım yok; son sistemimde yıllardır Intel kullanmışken bir anda en son 20 yıl öncesinde kullandığım gibi AMD işlemciye geçtim, o denk serideki Intel'ler kötü olduğu için. 2004 yılında da AMD'ye satılmadan önceki ATI ekran kartlarını kullandım. Titan X/RTX 2080 Ti/RTX 4090 gibi topladığım dönemdeki güncel en üst çipleri değil de orta seviye çipleri alıyor olsaydım şansımı AMD ile denerdim belki fakat bu kadar kısa sürede böyle yüksek bir oranda NVIDIA geçişlerini gördükten sonra AMD almam da önermem de şu anda. Gelecekte sorun kalmazsa o zaman yine bakarım.

RX 9070 XT kullandım. Güzel karttı. Şimdi RTX 5080 kullanıyorum. Haliyle güzel kart. Ancak AMD'nin yaptığı bir saçmalık var. Geçen gün zannedersem forumda okudum. FSR 5 9000 serisi kartlara gelmeyecek diyor. NVIDIA 2000 serisi kartlara DLSS 4.5'i verirken AMD'nin böyle bir saçmalığa girmesi beni deli ediyor. Dediğim gibi RX 9070 XT Nitro kullandım güzel kart ama yeni bir kartı bu kadar erken gözden çıkartması saçma geliyor bana. Bu haberi gören biri AMD kart alır mı? Ben almam açıkçası.

RX 9070 XT kullandım. Güzel karttı. Şimdi RTX 5080 kullanıyorum. Haliyle güzel kart. Ancak AMD'nin yaptığı bir saçmalık var. Geçen gün zannedersem forumda okudum. FSR 5 9000 serisi kartlara gelmeyecek diyor. NVIDIA 2000 serisi kartlara DLSS 4.5'i verirken AMD'nin böyle bir saçmalığa girmesi beni deli ediyor. Dediğim gibi RX 9070 XT Nitro kullandım güzel kart ama yeni bir kartı bu kadar erken gözden çıkartması saçma geliyor bana. Bu haberi gören biri AMD kart alır mı? Ben almam açıkçası.
Aynı iddiaları dün ben de okudum. Eğer gerçekten RX 9000 serisine FSR 5’i vermemek gibi ikinci bir hataya düşmeyi göze alırlarsa, bir daha hayatım boyunca zorunda kalmadığım sürece kendi irademle gidip kartlarından bir tanesini almam. Bunu da RX 9070 XT kullanan biri olarak söylüyorum.

Topuğuna sıkmaktan farksız olur. Bahaneleri donanım yetmiyor falan olursa da az bir şey akılları varsa bunun saçma bir şey olduğunu anlarlar çünkü kartlar zayıf değil. Yanlış hatırlamıyorsam 6000 serisinde bile FSR4 açan var. 9000 serisinin paşalar gibi kaldırması lazım.