Mehmet Nur

Çalışkan
Bu hatayı arada bir alıyorum, ayda bir, bazen 3 haftada bir falan camımı sıkmaya başladı. PSU'yu değiştirdim, OCCT ile bütün testleri 1 saat olacak şekilde yaptım, olmadı. Sadece masaüstünde çöküyor. Bunun sebebi ne olabilir? Format attım, sürücüleri temizledim vs. Sistemim şu şekilde:

• R7 7800X3D
  • ASUS Max Gaming Wi-Fi W B850 anakart
  • EVGA FTW3 Ultra RTX 3090
  • Crucial Pro 32 GB (2x16) 6400 MHz CL38 CP2K16G64C38U5B DDR5 RAM
  • Cougar CGR GEX 850 Gold PSU.
  • 512 GB M.2 SSD Gen3

PSU değil de ilk farklı bir ekran kartı ile sistemi test etseydin keşke. Bu sorun çoğu zaman ya driver, çakışan pc de yüklü yazılımlar veya donanımsal olarak ekran kartı sorunu olabiliyormuş.

Driverlar sürümlerini güncelden eskiye değiştirip denedin mi?
Bilgisayarda sonradan yüklediğin yazılımlar veya ekipmanların driverları varsa onları sildin mi?
Farklı bir ekran kartı ile o sistemde test yaptın mı veya kendi ekran kartını başka PC de test ettin mi?

PSU değil de ilk farklı bir ekran kartı ile sistemi test etseydin keşke. Bu sorun çoğu zaman ya driver, çakışan pc de yüklü yazılımlar veya donanımsal olarak ekran kartı sorunu olabiliyormuş.

Driverlar sürümlerini güncelden eskiye değiştirip denedin mi?
Bilgisayarda sonradan yüklediğin yazılımlar veya ekipmanların driverları varsa onları sildin mi?
Farklı bir ekran kartı ile o sistemde test yaptın mı veya kendi ekran kartını başka PC de test ettin mi?

Peki ekran kartı arızalıysa ne yapacağım arızası nedir peki

Ben tamirci değilim bilemem maalesef ama öncelikle sorun kesinlikle ekran kartı olduğundan emin olman lazım (arızalı parçayı bul önce ) ondan sonra ekran kartından eminsek sadece ekran kartı tamiri yapan yerler var onlara götürüp tamir ettirmen gerekebilir.