Yeniüye11

Becerikli
SSD alacağım, PCI Express 3.0 slotlu anakartım var (ASUS Prime B450M K). Hangi ssdleri önerirsiniz? Araştırdığım kadarıyla PCI Express 3.0 maximum 4000 MB civarı okuma yazma hızı destekliyor, bunun için Samsung 980 almam yeterli mi; yoksa 990 EVO daha mı iyi olur? Aradaki fark kayda değer mi 300TL için? Farklı tavsiyelerde de bulunabilirsiniz.

1731875238476.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD alacağım, PCI Express 3.0 slotlu anakartım var (ASUS Prime B450M K). Hangi ssdleri önerirsiniz? Araştırdığım kadarıyla PCI Express 3.0 maximum 4000 MB civarı okuma yazma hızı destekliyor, bunun için Samsung 980 almam yeterli mi; yoksa 990 EVO daha mı iyi olur? Aradaki fark kayda değer mi 300TL için? Farklı tavsiyelerde de bulunabilirsiniz.

Eki Görüntüle 99666
@Caner Uncu bu abi güzel bir öneri yapabilir.

Bütçe bu civarlardaysa bu daha iyi gibi.
PCie 3.0 slotu olduğu için bunu almasına bence gerek yok, ki oyun vs. için kullanacaksa bu hiç mantıklı değil.

Almışken en iyilerinden olsun diyorsa olabilir. Kingston Renegade de düşüyor ara sıra 3.100'e falan.

PCI-e 3.0 slotu olduğu için bunu almasına bence gerek yok, ki oyun vs. için kullanacaksa bu hiç mantıklı değil.

Almışken en iyilerinden olsun diyorsa olabilir. Kingston Renegade de düşüyor ara sıra 3.100'e falan.

Bütçe varken alınabilir ileride iyi bir anakarta geçtiğinde kullanır. Yoksa G2 tarzı bir SSD de yeterli olur.

Oyun oynuyorum ve diğer ne işim olursa işte nette surf vs. farklı şeylerle pek uğraşmıyorum. Bu tek bilgisayarım, şu an HDD var aşırı yavaşladığı için direkt Windows'u SSD'ye kuracağım.
KC3000 veya Renegade.

Bütçeniz o kadarsa tabii, yoksa daha ucuza da halledersiniz.