Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Type C vardır herhalde. NVMe SSD kutusu diye aratın.
Laptop BIOS'ları cins olabiliyor. Masaüstü olsa işletim sisteminde sorun olmaz derdim ama laptopta saçma sapan bir hata alma ihtimaliniz düşük de olsa var.
Laptop BIOS'ları cins olabiliyor. Masaüstü olsa işletim sisteminde sorun olmaz derdim ama laptopta saçma sapan bir hata alma ihtimaliniz düşük de olsa var.
Type-C vardır herhalde. NVMe SSD kutusu diye aratın.
2012 model laptopa takacağım ona uygun olsun istiyorum işlemcisi Intel i5 2430M
- Makaleler
- 3
2012 model laptopta SATA 3 olduğunun bile garantisi yok. Elinizde kullanılabilir durumda bir şeyler varsa onlarla idare edip SSD'yi yeni cihaz aldığınızda kullanın bence.
SSD kutusundaki taraf Type C oluyor. Diğer tarafı USB-A olanlar var. Olmasa bile kablo bulmak zor değil. Anca 3.0 hızında alırsınız ki laptopta o bile olmayabilir. Onda da masraf edip işletim sistemi çalıştırmak mantıklı olmayabilir.
2012 model cihazda UEFI var mı, varsa USB boot destekliyor mu gibi sorular da var işin içinde.
İnternette kayda değer bir şey bulunacağını sanmıyorum ama laptop ne? Üstünde değişiklik yapıldı mı? SSD ne amaçla kullanılacak?
Ben illa SSD istiyorum diyorsanız şöyle bir şey alıp kullanabilirsiniz.
SSD kutusundaki taraf Type C oluyor. Diğer tarafı USB-A olanlar var. Olmasa bile kablo bulmak zor değil. Anca 3.0 hızında alırsınız ki laptopta o bile olmayabilir. Onda da masraf edip işletim sistemi çalıştırmak mantıklı olmayabilir.
2012 model cihazda UEFI var mı, varsa USB boot destekliyor mu gibi sorular da var işin içinde.
İnternette kayda değer bir şey bulunacağını sanmıyorum ama laptop ne? Üstünde değişiklik yapıldı mı? SSD ne amaçla kullanılacak?
Ben illa SSD istiyorum diyorsanız şöyle bir şey alıp kullanabilirsiniz.
İşletim sistemi yükleyebilirsin. Ayrıca SSD'nin modeli de önemli. Bazı dönüştürücüler ile uyumlu olmayabilir.