hakki gur

Başarılı
Merhaba,
Elimde bulunan SSD'yi anakartıma takmak için PCI dönüştürücü aldım. M.2 SSD'yi anakartımda en altındaki ufak PCI slotuna (2 numaralı yere) taktım, kullanmaya başladım. Kullanırken hızı düşük diye anakartımda ekran kartı slotunun altındaki büyük slota (1 numaralı) takıp daha hızlı okuma yazma verir diye taktım ama okumadı SSD'yi. Sonra tekrar aynı yere (2 numaralı) takmama rağmen M.2 SSD'yi okumadı. SSD'yi laptopa ve PS5'e takıp baktığımda orada da gözükmüyor. Disk yöneticisinde, aygıt yöneticisinde ve BIOS'a girip baktım, oralarda da göremedim. SSD'yi bozdum mu yoksa kendini korumaya mı aldı? Bir çözümü ya da tamiri olur mu bilen varsa sevinirim. Malum SSD fiyatları aldı başını gitti. Şimdiden yorum yapan yapmayan herkese teşekkürler.

21b463dd-a4bb-4faf-8356-44b2a9e63c22.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin hiçbir yerde gözükmemesi daha çok SSD arızası gibi. PS5'te gözükmüyor olması normal, PS5 Gen3 SSD'leri desteklemiyor ki. Taktığında "desteklenmiyor" gibisinden uyarı vermesi lazım.

Diski takıp bi' süre sonra kontrolcüsüne elini değdirmeye çalış bir bakalım. Herhangi bir ısınma var mı, yoksa soğuk mu diye bakalım.

Bir de BIOS'ta NVMe information gibisinden bir bölüm vardı, orada gözüküyor mu?

Ayrıca adaptörün PCIe x1'miş, sen hız artsın diye farklı bir adaptöre mi taktın?