• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

NZXT C1200 Gold ATX 3.1 güç kaynağı, her açılışta tıkırtı sesi çıkarıyor

İade et bence o kadar para veriyorsun başka PSU bakarsın.

CW (coil whine) gibi duruyor burada. Anakart fazla akım çekmediği için bu şekilde davranıyor olabilir. Eğer lehim hatası ya da temas sorunu varsa, ark oluşması da mümkün o durumda tık tık sesleri duyulabilir. Değişim isteyin zaten yeni almışsınız.

Normalde çok güzel bir PSU. Daha iyisi konusunda Yusuf, Oreki, Andar Haan hocalar yanıtlar diye düşünüyorum sorunu. Bende onlar ve diğer arkadaşların tavsiyesi ile aldım. Sizde olan model, yeni model bu arada. Bende Vatan'dan aldım.

Ben çok memnunum. Zaten 10 yıl garantili bir model normalde. Yaşadığınız biraz şanssızlık olmuş. Elektronik cihazlar maalesef biraz şans işi.

Başka marka alsanız, onda da çıkabilir sorunlar. Yenisi gelince Yusuf hoca ile OCCT testleri yapın isterseniz, içiniz rahat eder. Ben öyle yapmıştım, bir sorun gözükmemişti.

Sağolsunlar.

Öneriniz var mı ASUS rog aura veya Loki veya Thor mu alsam, yoksa tekrar bundan mı alsam bu güncel olan modeli. Açıkçası bende araştırmıştım kaliteli Psu ama bendeki sorunlu

Bence değişim gelince devam edebilirsin aynı markadan. Ama tabii içine sinmediyse, benden daha tecrübeli arkadaşların önermesini bekleyebilirsin. Bence C1200 ATX 3.1 alınır. Güncel bir PSU. Tabi bu benim şahsi görüşüm ve nihai deneyimim.

Kullanmadığım ürünler hakkında kesinlikle yorum yapmayı sevmiyorum ne yalan söyleyeyim. Tek eksi yön olarak kablo sertliği hoşuma gitmiyor. Biraz daha yumuşak olabilirdi sadece.

Son düzenleme:
Öneriniz var mı ASUS rog aura veya Loki veya Thor mu alsam, yoksa tekrar bundan mı alsam bu güncel olan modeli. Açıkçası bende araştırmıştım kaliteli Psu ama bendeki sorunlu
AURA olabilir lakin dezajantaj olarak ATX 3.0 ve PCI-E 5.0 desteği var. Tabii belirli yerlerde de performans olarak da gerisinde C1200'ün. Sadece ses konusunda daha önde. Thor modelleri neredeyse her zaman olduğu gibi kazık fiyattan satılıyor.

İade veya değişim talebinde bulunacağım yarın kargoya vericem. Video kayıtlarımda var belirtmek istiyorum. Umarım iade sürecine sorun yaşamam.

Edit edit edit

Bir short videosu buldum benim çıkan problemin ilerlemiş hali gibi.

Yorumlardaki konuşma;

-"Find any solution?" ( Bir çözüm bulabildiniz mi?)
-"No it got sent back to the retailer who after testing issued a replacement - Was indeed faulty!" (Hayır, perakendeciye geri gönderildi ve perakendeci test ettikten sonra yenisini gönderdi - Gerçekten arızalıydı!)

Bir video daha buldum.

türkçe açıklamasını bırakayım;

TR: "NZXT’ye mesaj attım, bana bunun PSU’dan (güç kaynağından) gelen “coil whine” yani bobin zırıltısı olduğunu söylediler. Zararlı bir şey olmadığını ama olabileceğini belirttiler. PSU alırken bu tamamen bir “şans işi”ymiş; bazı PSU’larda coil whine olur, bazılarında olmaz. Ayrıca bu sesin şiddeti, üretim süreci ve kullanılan parçaların kalitesine göre değişiyormuş.
Bende bu sesi tamamen durduran tek çözüm, fanlardaki RGB ışık parlaklığını ayarlamak oldu. Fan ışıkları %80–100 parlaklıkta ve özellikle beyaz renkte olduğunda ses kesiliyor.
Sonuç olarak şuna vardım: PSU üzerinden çok az güç geçtiğinde bu ses başlıyor. PSU’nun daha fazla güç sağlaması gerektiğinde (yani yük arttığında) ses azalıyor ya da tamamen kesiliyor. Bu yüzden birçok kişi oyun oynarken coil whine duymaz, çünkü PSU yüksek güçte çalışır. Fakat bilgisayar boşta (idle) kaldığında, PSU içindeki bobinler ve anahtar devreleri arasında güç akışı değiştiği için ses çıkar.
Sende de PSU yalnızca bilgisayar boşta iken mi ses yapıyor? Eğer ses çok rahatsız edici düzeydeyse, tek gerçek çözüm farklı bir PSU almak olur. Ama bu da yine tamamen şans işi; sessiz bir model bulana kadar denemek gerekiyor."

@Eagles Hocam sizde bir sorun var mı? Pc boşta iken veya yük durumunda ses yapıyor mu? İnce veya rahatsız etmeyecek fan veya bobin vs gürülütüsü sorun değil benim için ama çok gürültülü ise farklı bir model almak zorunda kalıcam. Saat şuan 04:29, 9-10 gibi kargoya vericem inşallah hızlı iade olur, yenisini gönderirler ise alıcam tekrardan. Onda da sorun olmaz umarım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…