Yaklaşık 1 hafta önce NZXT C750 PSU modelini satın aldım. 16 pinli RX 7800 XT ekran kartımı desteklemesi için gelen PCle kablosunun 2 ayrı 8 pin değil, tek kablo üzerinden 8+8 pin olduğunu gördüm. Bu benim için bir sorun yaşatır mı? Ekran kartına gereken gücü veremeyeceğine dair birkaç yazı okudum. Ek olarak diğer 8 pini takmak da bayağı zor oluyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
2 ayrı kablo veriyormuş. 2. kabloyu takmak zor oluyorsa yerlerini değiştir kablonun.
2 ayrı kablo veriyormuş. 2. kabloyu takmak zor oluyorsa yerlerini değiştir kablonun.
Hocam bu modelin yeni halinde 8pin kablosunun pin yerinden diğer 8pin kablosu çıkıyor. Kablolar da sert olduğu için döndürmek bir hayli eziyet oluyor. Fakat benim asıl derdim ekran kartına gereken gücü verebilir mi bu şekilde.
Hocam bu modelin yeni halinde 8pin kablosunun pin yerinden diğer 8pin kablosu çıkıyor. Kablolar da sert olduğu için döndürmek bir hayli eziyet oluyor. Fakat benim asıl derdim ekran kartına gereken gücü verebilir mi bu şekilde.
Naylon kılıf sebebiyle 2 kablonun ayrı olduğunu fark etmemiş olabilir misin? 2 tane 6+2 PCIe Power kablo çıktığını belirtmiş NZXT.
Kasanı bilmiyorum ama mümkünse kabloyu kasanın aşağı kısmından getirmeye çalış.
Kablolarım aşağıdan hocam ikinci PCle kablosu direkt pin yerinden çıkıyor ayrı kablo değil maalesef.
Naylon kılıf sebebiyle 2 kablonun ayrı olduğunu fark etmemiş olabilir misin? 2 tane 6+2 PCIe Power kablo çıktığını belirtmiş NZXT.
Kasanı bilmiyorum ama mümkünse kabloyu kasanın aşağı kısmından getirmeye çalış.
@Andar Han daha net bir bilgi verebilir. GPU'n 260W civarında bir güç çekebiliyor diye biliyorum. Bunu 220W civarına düşürebilirsen daha sağlıklı olabilir fakat gene de yetersiz gelebilir bu konu hakkında net bir bilgim yok. Ben bu PSU'yu bu kartla kullanmanı yazılanlara bakınca önermezdim.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Yeterli güç verebilmesinden ziyade, kablodan çekilen gücün fazla olması sebebiyle soketlere veya kabloya zarar vermemesi ile ilgili bir durum. 7800 XT standart versiyonun incelemesinde oyunda 250W, anlık piklerle 318W gördüğü şu incelemede belirtiliyor.
www.techpowerup.com
250W, tek PCI-e kablo ile iletilebilecek bir değer. Ekran kartınız yüksek ihtimalle anakart PCI-e'den de besleniyordur ki 75W da oradan geliyor. Kağıt üzerinde mümkün gözüküyor lakin kullanım sırasında kart yüke bindiğinde kablo ve soket sıcaklıklarının da bir şekilde takip edilmesi iyi olacaktır. Olası aşırı ısınma fark ederseniz, çift kablolu bir PSU ile değiştirmeniz iyi olur.
AMD Radeon RX 7800 XT Review
With the Radeon RX 7800 XT, AMD is going after the GeForce RTX 4070. Our review confirms that AMD has achieved performance parity in rasterization and is pretty close in ray tracing, at a much better price point, and they are giving you 16 GB VRAM, instead of just 12 GB.
250W, tek PCI-e kablo ile iletilebilecek bir değer. Ekran kartınız yüksek ihtimalle anakart PCI-e'den de besleniyordur ki 75W da oradan geliyor. Kağıt üzerinde mümkün gözüküyor lakin kullanım sırasında kart yüke bindiğinde kablo ve soket sıcaklıklarının da bir şekilde takip edilmesi iyi olacaktır. Olası aşırı ısınma fark ederseniz, çift kablolu bir PSU ile değiştirmeniz iyi olur.
Son düzenleme:
Yeterli güç verebilmesinden ziyade, kablodan çekilen gücün fazla olması sebebiyle soketlere vaya kabloya zarar vermemesi ile ilgili bir durum. 7800 XT standart versiyonun incelemesinde oyunda 250W, anlık piklerle 318W gordüğü şu incelemede belirtiliyor.
![]()
AMD Radeon RX 7800 XT Review
With the Radeon RX 7800 XT, AMD is going after the GeForce RTX 4070. Our review confirms that AMD has achieved performance parity in rasterization and is pretty close in ray tracing, at a much better price point, and they are giving you 16 GB VRAM, instead of just 12 GB.www.techpowerup.com
250W tek kablo ile iletilebilecek bir değer, ekran kartınız yüksek ihtimalle anakart PCI-e'den de besleniyordur ki 75W da oradan geliyor. Kağıt üzerinde mümkün gözüküyor lakin kullanım sırasında kart yüke bindiğinde kablo ve soket sıcaklıklarının da bir şekilde takip edilmesi iyi olacaktır. Olası aşırı ısınma fark ederseniz, çift kablolu bir PSU ile değiştirmeniz iyi olur.
Anladım hocam teşekkür ederim bu ısıları kontrol edebileceğim bir yöntem var mıdır acaba.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Sizce hocam iade etmemi gerektiren bir durum var mı incehesaptan çünkü iade kodu aldım fakat 2 hafta içinde değerlendirileceğini söylediler@Natch, maalesef herhangi bir programla bakılamıyor. Termometre en sağlıklısı ama elle kontrol de az çok bilgi verir. Kabloları eritecek kadar bir sıcaklık olacağını düşünmüyorum lakin temkinli olmakta da yarar var tâbii.
Yeni konular
-
-
7.000 TL bütçeye yüksek Hz monitör önerisi
- Leon Scott Kennedy
-
-
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-
-