Bütçe
3.500 TL
Evet.

Raijintek iç yapı olarak daha iyiymiş zaten, hem Molex çıkışları da işinize gelir, alınabilir.

Raijintek'i önermeyen bir kesim var hocam bir de. O yüzden kafamı karıştırdılar açıkçası benim. Ben aslında C750'ye bakıyordum ama onun fiyatı malum 3200TL'lerde. Ona o fiyatı vermek mantıklı gelmedi açıkçası. Cratos Lite 850, GD800 ve Element Revo 850'lere baktıktan sonra C750'in saydığım bu modellerin yanına bile yaklaşamayacağını duydum. O sebeple C750'yi çıkarmıştım aklımdan.

Element Revo'ya yöneldim onda da Molex çıkışı yok hiç 1 tane bile. SATA to Molex çevirici alıp risekede atmak istemedim açıkçası. Piyasada satılan SATA to Molex'ler pek güven vermedi.
Hani şu an aklımdan çıkardım bir bakıma Element Revo'yu. Ama GD800 ile Cratos Lite 850 arasında kaldım. Hangisini alsam bilemedim harbiden.

Kasam Aerocool Quartz Red. Cratos Lite 850 alsam PSU sığar değil mi hocam? Sığmamazlık oluşur mu :D

Peki ne yapmak lazım? Raijintekte Molex çıkışları var, onu mu alayım yoksa High Power Performance GD800'mü?
GD800'de 1 adet çıkış olduğu belirtilmiş. Bu 1 adet çıkışa teker teker fanları bağlayarak uzatabilirim değil mi?

Element Revo'da da molex var ki?

1762697343553.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Vallahi görmemişim hocam. Molex değil mi gerçekten bu? Aaaa, vallahi var mış. O zaman tamam hocam, bu modeller arasından en iyisi Element Revo değil mi şu an? Onu alıyorum o zaman yarın.

Bir de benim sormak istediğim bir şey var, bendeki Aerocool KCAS600W PSU dün akşam muhtemelen nalları dikti. İlk defa oyundayken kapandı sistem. BF1 Online oynuyordum o sırada. V-Sync açıktı ve sistem tam yükte de değildi aslında. Sonra 4 saniye sonra geri açıldı, geri kapandı, geri açıldı ve tekrar kapandı. En son açıldı CPU ışığı yanıp boot etmedi Anakart. Bu bendeki PSU nalları dikerken diğer sistem bileşenlerine zarar vermiş midir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi görmemişim hocam. Molex değil mi gerçekten bu? Aaaa, vallahi var mış. O zaman tamam hocam, bu modeller arasından en iyisi Element Revo değil mi şu an? Onu alıyorum o zaman yarın.

Bir de benim sormak istediğim bir şey var, bendeki Aerocool KCAS600W PSU dün akşam muhtemelen nalları dikti. İlk defa oyundayken kapandı sistem. BF1 Online oynuyordum o sırada. V-Sync açıktı ve sistem tam yükte de değildi aslında. Sonra 4 saniye sonra geri açıldı, geri kapandı, geri açıldı ve tekrar kapandı. En son açıldı CPU ışığı yanıp boot etmedi Anakart. Bu bendeki PSU nalları dikerken diğer sistem bileşenlerine zarar vermiş midir sizce?
Yeni PSU ile denemeden kimse bilemez.

Yeni PSU ile denemeden kimse bilemez.

Bu sorun olmadan evvel dün akşam şu resimdeki USB 3.0 uzatma kablosunu taktım anakarta ve uzatma kablosunada mini klavye vardı diğer klavyeye ekstra olarak. Yani çift klavye takılıydı sistemde. Sistemi açmadan taktım uzatma kablosu üzerinden klavyeyi. Windows gerekli şeyleri ayarladı ve oyuna girdim.

2 gün önce çatır çatır oyun oynarken, dün bunu taktıktan sonra oyunda kapanması cidden tesadüf mü? Yoksa PSU'nun cortlayacağı zamana mı denk geldim tam da?
UPS ile bağlı sistem bu arada şebekeye demeyi unuttum.
Bir ara yine böyle oyundayken falan UPS'ten dıııt sesi gelip sistem yeniden başlatıyordu kendini. Bu bayağıdır uzun zamandır hatta olmadi hiç. Muhtemelen PSU belki de sinyalleri vermişti ama ben UPS'ten şüpheleniyordum o sıralar. Belkide PSU gidiciydi.

Yani demem o ki hocam, bu USB uzatma kablosu böyle bir duruma ne denli sebebiyet vermiş olabilir sizce?

@Yusuf7878 @LH44 hocam bir bakar mısınız rica etsem.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251108-103539_Gallery.webp
    Screenshot_20251108-103539_Gallery.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Bu sorun olmadan evvel dün akşam şu resimdeki USB 3.0 uzatma kablosunu taktım anakarta ve uzatma kablosunada mini klavye vardı diğer klavyeye ekstra olarak. Yani çift klavye takılıydı sistemde. Sistemi açmadan taktım uzatma kablosu üzerinden klavyeyi. Windows gerekli şeyleri ayarladı ve oyuna girdim.

2 gün önce çatır çatır oyun oynarken, dün bunu taktıktan sonra oyunda kapanması cidden tesadüf mü? Yoksa PSU'nun cortlayacağı zamana mı denk geldim tam da?
Bir ara yine böyle oyundayken falan UPS'ten dıııt sesi gelip sistem yeniden başlatıyordu kendini. Bu bayağıdır uzun zamandır hatta olmadi hiç. Muhtemelen PSU belki de sinyalleri vermişti ama ben UPS'ten şüpheleniyordum o sıralar. Belkide PSU gidiciydi.

Yani demem o ki hocam, bu USB uzatma kablosu böyle bir duruma ne denli sebebiyet vermiş olabilir sizce?

@Yusuf7878 PSU konusunda daha çok yardımcı olur.

Şahsi düşüncem sorunun PSU kaynaklı olduğu.

PSU modeli neydi? Ayrıca UPS'i aradan alıp tekrar çalıştırmayı denedin mi?