Nickim.yokki
Gelişen
Merhabalar, NZXT H9 Flow ilk versiyon kasam için uzun süredir çok hoş göründükleri için NZXT F120 DUO fan arayışım vardı. Lakin kurulum dikey intake olarak 3 fan, alta yine intake 3 fan, tavanda 360mm sıvı soğutucuma 3 adet egzos fan, bir de kasa arkası için 1 adet egzos fan olduğundan dolayı toplam 10 adet fana ihtiyacım var. Hal böyle olunca da çok fazla bir fan masrafı çıkıyor karşıma, şu an en ucuz F120 Duo fan 3'lü set 4000 TL civarında. Bu fanda tek isteme sebebim halka şeklinde RGB yapısı olmasından kaynaklı, H9 kasayla özellikle mor sabit ışıkla muazzam şıklığa ulaşıyor. Durumu araştırırken ASUS PRIME MR120 fanları buldum, yapı olarak NZXT'ye yakın bir RGB yapısı var, benzer görünüyor. Intake için 2 takım reverse blade 3'lü set, sıvı soğutucunun radyatörü için egzos 1 takım 3'lü standart blade set, 1 adet de standart blade egzos fan aldığımda maliyet açısından hemen hemen yarı fiyatına düşüyor.
Kasa fanı olarak yeterli olabileceğini düşünüyorum ama aklım radyatör kısmında. Çünkü fanların 58 CFM değerine karşılık 1.7 H2O statik basıncı var. Reverse fan modelinde statik basınç 1.3 değeri olarak veri paylaşılmış. Sizce bu değerler ile bu fanları almaya değer mi? MR120 için Türkçe bir inceleme veya kullanım senaryosu göremediğim için sizlere sormak istedim.
Kasa fanı olarak yeterli olabileceğini düşünüyorum ama aklım radyatör kısmında. Çünkü fanların 58 CFM değerine karşılık 1.7 H2O statik basıncı var. Reverse fan modelinde statik basınç 1.3 değeri olarak veri paylaşılmış. Sizce bu değerler ile bu fanları almaya değer mi? MR120 için Türkçe bir inceleme veya kullanım senaryosu göremediğim için sizlere sormak istedim.